Marko Živić: "Ja mlakonja? Ona je isfrustrirana frizerka!"

Urnebesni web sitkom "Prva tarifa" počinje u ponedeljak, 23. oktobra na Prva.rs. A u njemu: Katarina Marković i Marko Živić kao frizerka i taksista. I bivši bračni par. Za PRVA.RS, Marko otkriva zbog čega bi bio taksista i u privatnom životu i da li voli "serijsku" bivšu ženu iako je stalno opanjkava.

.

Kako je biti taksista u Beogradu 2017?
- Naravno, naporno, ali sva moja snimanja koja sam u životu imao nisu bila u normalnim uslovima. ili je bili prehladno, ili je bilo pretoplo.
A kakve su mušterije?
- Ah, razne... Zanimljiva je forma, mislim da su Omega produkcija i Prva TV napravile taj jedan iskorak, zajedno sa Filipom Čolovićem kao rediteljem. Naravno, to je u svetu gledano i zanimljivo je raditi ovu formu.... Ekipa je super i mene u životu jedino to vodi. Ipak sam odlučio da u 45. godini ne pravim velike kompromise što se toga tiče, pa makar stvarno i vozio taksi sutra. Na to sam spreman.

Kako su ti legli dijalozi, s obzirom da su ultra kratki? Od "Andrije i Anđelke" nismo viđali često takvu TV formu...
- Da, da, nismo imali takvu formu. Pa, to se dosta radi sa rediteljem Filipom Čolovićem, tražimo te "panč lajnove" to što je najzanimljivije, likovi su tipizirani i zato se svi tipski i zovu: Poslovna žena, Bivša žena, Ovisnik o opijatima i tako dalje. Kad se nađe dobro rešenje onda se i lako snimi, i milsim da smo uradili baš zanimljivu formu od osam minuta. Katarina Marković igra moju bivšu ženu...

E, ta me relacija zanima. Vi se nijednom ne srećete u seriji, a bivši ste supružnici?
- Da, nijednom se ne srećemo, ali stalno pričamo jedno o drugom. Naravno, kao i svi bivši bračni drugovi pričamo sve najgore o bivšim partnerima iako time pričaju najgore o sebi, pretpostavljam.
A je l' se i dalje volite?
- Ja mislim da da. Iako ona kaže da sam mlakonja, a ja kažem da je ona isfrustrirana frizerka, ja verujem u onaj princip "ko se bije taj se voli", tako da je i to zanimljivo. To su te ljubavi koje nikada ne prestaju.

.

Katarina Marković za PRVA.RS: Nije lako biti frizerka!