UPS! Omiljena pesma iz devedesetih je obrada!

Tinejdžerski dani u drugoj polovini devedesetih bili su obeleženi pesmom Natalije Imbrulje "Torn". Pesma koja je izbijala sa svih strana je ostala jedini hit australijske pevačice. Zapravo, ovo uopšte nije njena pesma.

.

Korisnici Tvittera su potpuno odlepili kad je profil "Horse The Band" objavio da je najveće razočaranje za decu devedesetih kad shvate da je pesma "Torn" zapravo obrada. Tvit je lajkovan 40 000 puta i šerovan više od 10 000 puta.

Profil nije objavio ko je originalan izvođač, koje godine je original objavljen i da li je u svoje vreme ta pesma bila hit.

Ispostavilo se da je pesma vlasništvo danske pevačice Lis Sorensen koja je kasnije ovaj singl izvodila pod imenom alternativnog rok benda Ednaswap.

.

"Torn", odnosno, "Brændt" je originalno snimljen 1993. godine. Pesmu su komponavali muzičari iz Čikaga i Londona Skot Katler, En Preven i Fil Tornali.

Zanimljivo je da je pesma više puta obrađivana od strane različitih izvođača. Trine Rein, norveška pevačica, 1996. godine imala je svoju verziju pesme. Poslednja na listi je Natalija Imbrulja koja se dočepala hita 1997. godine.

.

Izvor: Noizz