Šta Stefan Buzurović zapravo misli o samoljubivom Pavlu?

"Igram Pavla, oca porodice koji zbog samoljublja nije svestan stvari koje se oko njega dešavaju. U početku to nije u tolikoj meri, ali kasnije, kako budu tekla dešavanja u seriji, dočekaće ga velike nevolje“, objašnjava glumac i voditelj Stefan Buzurović svoju ulogu u novoj seriji „Istine i laži“ koja sa emitovanjem na Prvoj televiziji početi 25. septembra.

.

Šta ti misliš o Pavlu i imaš li sličnosti sa njim?

"On je baš sve ono što ja ne poštujem kod ljudi. Iskreno, poznajem neke ljude koji su kao Pavle, i privatno su mi dragi, pa sam uvek nekako pravdao određene njihove postupke. Sada mi je interesantno kada uhvatim sebe kako pravdam i Pavlove“.

Šta bi ti izdvojio kao poruku serije?

"Da nas podseti kao društvo i kao narod koliko je porodica važna i temelj svega. Danas se to zaboravilo. Trudićemo se da to prezentiramo na zanimljiv način, da ne zvučimo kao nedeljna crkvena propoved. I da su laži nešto preko čega čovek teško prelazi ili ne prelazi. Laž je laž, a skrivena istina je je skrivena istina. To nije isto!"

Položaj glumca u Srbiji?

"Mislim da nas ima mnogo u odnosu na produkciju i projekte koje se sprovode u dela. S druge strane, mislim da bi proizvodnja glumaca morala biti kontrolisana. Hajde da razmišljam utopistički – ja verujem da će se za 10-ak godina otvoriti nova pozorišta, praviti još više projekata i da će se ulagati u kulturu toliko da će glumci imati posla, a ne kao danas“.

Zašto glumac u voditeljskim vodama?

"Gluma je moja velika ljubav. Ja sam sa jednom zadrškom ušao u taj posao. Prvo sam bio bombardovan negativnim komentarima kolega ’ne treba ti to’, ’nemoj to da radis’... U međuvremenu sam zavoleo televiziju i nadam se da ću barabar nastaviti da hendlujem oba posla".

Pratite nas i na Viberu!