Čarli Šin danas slavi 52. rođendan, a da li ste znali da nekoliko puta zamalo nije umro?

Vest da je Čarli Šin HIV pozitivan, odjeknula je u svim medijima, ali poznajući činjenice da je imao problema sa drogom i da voli porno glumice, donekle su opravdale saznanje o neizlečivoj bolesti. Sin je Martina Šina i pravo ime mu je Karlos Estevez. Bio je oženjen više puta, a u vreme emitovanja serije „Dva i po muškarca“ bio je najplaćeniji TV glumac, sve dok nije dobio otkaz. Međutim, pošto Čarli danas slavi 52. rođendan, odlučili smo da vam otkrijemo detalje o njegovom životu koje su publici manje poznati.

.

1. Prvi put se pojavio na filmu kao devetogodišnjak, u tatinom ostvarenju "Pogubljenje redova Slovika".

.

2. Kao tinejdžer, snimao je amaterske filmove sa drugarima, koji su takođe postali glumci. U pitanju su Rob Lou, Šon i Kris Pen.

3. Toliko je dobro igrao bejzbol, da mu je Univerzitet u Kanzasu ponudio stipendiju. I danas voli i prati taj sport, i ima na ruci istetoviran logo Sinsinati Redsa.

4. Čarli je povređen na snimanju filma "Ničija zemlja" – na setu je došlo do eksplozije, a glumac je pogođen u bradu. Morali su da mu stave osam kopči.

5. Zamalo je poginuo na snimanju filma "Vod", snimajući scenu u helikopteru. Zajedno sa Kitom Dejvidom, bio je u helikopteru bez vrata, kada je pilot previše naglo skrenuo i Čarli zamalo ispao kroz prozor. Kit ga je zgrabio i vratio u letelicu i tako mu spasao život.

.

6. Zajedno sa ocem, pojavio se i u filmu "Vol strit", u režiji Olivera Stouna.

Samo godinu dana kasnije, Stoun mu je ponudio ulogu u filmu "Rođen 4. jula" ali je iz nepoznatih razloga promenio mišljenje i zatim pozvao Toma Kruza da igra umesto njega.

Pošto je Čarli sasvim slučajno od brata saznao da više ne glumi u tom filmu, naljutio se i odbio da ikada više igra u Stounovim filmovima, mada je prekršio to obećanje i nakratko se pojavio u filmu "Novac nikad ne spava".

.

7. Odbio je uloge u filmovima "Belci ne umeju da skaču", "Nepristojna ponuda" i "Put kauboja". Sve tri uloge otišle su Vudiju Harelsonu.

8. Duboko veruje da je nošenje oružja osnovno ljudsko pravo i ima impresivnu kolekciju pištolja i pušaka. Nikada ne lovi, već se samo bavi rekreativnim streljaštvom, a navodno uvek na set nosi i pištolj.

Pratite nas i na Viberu!

9. Dugi niz godina borio se sa drogom, a 1998. je doživeo moždani udar tokom predoziranja kokainom. Lekari su mu jedva spasili život.

10. Šin je otac petoro dece, deda jednog unučeta, i zdušni protivnik vakcinacije dece. Između ostalog, to je navodno bio jedan od razloga kraha njegovog braka sa Deniz Ričards. Kada su se razveli, Čarli je preko advokata poslao dopis lekaru svojih ćerki Sem i Lole, u kojem je naveo da ne daje saglasnost da njegova deca budu vakcinisana.

11. Posle rušenja Svetskog trgovinskog centra 2001. godine, Šin je javno izjavio da sumnja u verziju priče američke vlade. Otada pruža glasnu podršku "Pokretu za istinu o 11. septembru".

.

Nedavno je snimio i film koji se bavi upravo tim događajem, a koji je javnost unapred osudila. Šin se, zbog toga, nije pojavio na premijeri iako tumači glavnu ulogu.

.

12. Pre tačno 20 godina, Šin je snimio svoj prvi autorski film, dokumentarac "Otkriće na Marsu". U njemu se bavio pitanjem ima li života na "crvenoj planeti".

13. Šin je strastveni ljubitelj ljutog roštiljskog sosa, i svojevremeno je razmišljao da počne da ga proizvodi.

14. A pre 11 godina, lansirao je liniju odeće za decu (?!) nazvanu "Sheen Kidz".

Pogledajte i deset najluđih momenata iz Šinovog života!