Ko je zamalo ukrao prvu veliku ulogu Džoniju Depu?

„Strah u Ulici brestova“ je legendarni horor, a osim po Frediju Krugeru, poznat je i kao film koji je Džonija Depa lansirao među zvezde.

.

Ali, malo ljudi zna da je prvi izbor za ulogu Glena bio ni manje ni više nego Čarli Šin.

Poznati majstor horora reditelj Ves Krejven predomislio se u poslednjem trenutku i izabrao Džonija Depa nakon što je njegova ćerka ugledala Depovu fotografiju među fotografijama ostalih potencijalnih kandidata.

Te davne 1984. Šin je već odradio nekoliko uloga, ali samo jednu značajnu i to u filmu „Grizli III“. Sa filmskom ekipom je započeo detaljne pregovore za ulogu u filmu „Strava u Ulici brestova“ što je bilo pomalo čudno budući da je tada bio manje poznat glumac koji je uglavnom dobijao samo sporedne uloge.

Nekoliko godina kasnije na površinu su isplivale glasine da je za ulogu koju je trebalo da dobije tražio previše novca, 3 000 dolara nedeljno, što nikako nisu mogli da mu priušte i ta činjenica je očigledno samo pogodovala da ga vrlo brzo zamene Depom.

Krejven je tokom snimanja raspolagao budžetom od 1.8 miliona dolara, ali sav uložen novac je vratio već u prvoj nedelji prikazivanja! Film je bio prilično uspešan i u Americi je zaradio više od 25 miliona dolara. O uspehu filma svedoče i mnogobrojni nastavci i televizijske serije slične tematike.

.

Izvor: RTL