Ljilja Dragutinović u skroz drugačijem izdanju: Žena ne trpi više kao nekada - moja nova uloga šalje ovu poruku!

"Igram Danu, majku glavnog junaka Nikole (Zoran Pajić), a cela atmosfera u porodici je nalik na italijanski neorealizam. To je jedna ćaknuta zajednica u kojoj se spletke svakodnevno dešavaju. Likovi su vrlo kompleksni, i svako od njih izvan porodice nešto ’mulja’“, rekla je Ljiljana Dragutinović povodom nove serije "Istine i laži" koja će se od jeseni emitovati na Prvoj televiziji.

.

"Gledajući iz perspektive moje uloge, nadam se da će žene naučiti da je ono što rade van kuće pogrešno, jer se tako urušavaju dom i porodica. Takođe, shvatiće da su bele laži najgore i da oni koji se na njih oslanjaju iz dana u dan počinju da se gube u tim velikim lažima“.

Reditelj Mihailo Vukobratović je za seriju "Istine i laži“ rekao da je su to "novi Srećni ljudi". Imali ste priliku da glumite i u toj kultnoj seriji, stoga nam objasnite u čemu je sličnost između pomenutih serija?

"Moja uloga se razlikuje. Dana ne trpi više kao nekada. Čak šta više, ona je pokretač mnogih stvari, što je nekad u ulozi žene bilo nezamislivo. To je poruka moje uloge u seriji. Problemi su isti, i 90-ih kada su snimani Srećni ljudi, i danas. Koliko god scenaristi bežali od toga, uvek je to politika i stanje u državi. Nemaština i pokušaj da se iz toga izađe na razne načine. Ima i toga da smo mi malo i lenji pa moramo da zasučemo rukave, ali to nije ključno“.

"Igrala sam u toliko mnogo serija, da ih se sada ne mogu setiti niti nabrojati. I posle toliko snimljenih serija, trebalo bi da živim pristojno. Sad ću da se našalim da ’imam kuću sa bazenom i da moje potomstvo može lepo da živi samo od moje zarade’. Tako bi trebalo da izgleda u normalno uređenom društvu. Kod nas je sve drugačije. Umetnost je zapostavljena“.

Ako kažete da je "umetnost zapostavljena i položaj glumaca u društvu užasan", šta savetujete mlađim kolegama?

"Ne mora se po svaku cenu prihvatati baš sve, zbog para. Naravno da je situacija takva da moramo da bismo preživeli. Mnogi slobodni umetnici su na granici siromaštva. To su daroviti ljudi, ali velika je konkurencija, i pored svega treba ostati dosledan svojim zamislima s početka karijere, i ne posustajati".

Pratite nas i na Viberu!