Život nakon seks afere: Koga danas ljubi Monika Levinski?

U Kaliforniji je, nakon afere, dizajnirala torbice i promovisala preparate za mršavljenje. Odselila se 2005. u Englesku i završila psihologiju. Danas je aktivistkinja i predaje na fakultetu.

.

17. avgusta pre 19 godina tadašnji predsjednik SAD Bil Klinton (70) priznao je da je imao ljubavnu aferu sa svojom neplaćenom stažistkinjom Monikom Levinski.

Tada dvadesetogodišnjakinja, Monika je svedočenjem izazvala skandal neviđenih arzmera.

Te 1998. godine, tada četrdesetdevetogodišnji, Klinton je mnogo puta, čak pred istražnim organima, negirao bilo kakvu vezu sa „tom ženom“, kako ju je tada nazivao.

Gotovo sedam meseci tvrdio je da seksualnih odnosa nije bilo, da bi na kraju priznao da ih je ipak bilo.

- Nisam htieo da lažem, ali hteo sam da sačuvam svoju porodicu od sramote - rekao je tada Klinton kojeg je afera zamalo stajala mesta predsednika, što zbog skandala, što zbog laganja pod zakletvom.

Rekao je da se sa Monikom nalazio po sobama u Beloj kući i da je uvek bilo reči samo o oralnom seksu.

Levinski je na nagovor prijateljice sačuvala plavu haljinu prekrivenu Klintonovom spermom, čime je htela da pojača svoj kredibilitet i odbrani se od napada da laže.

Bilova supruga Hilari (69) sve vreme je stajala po strani. Saznalo se da je mnogo puta tokom suprugovih indiskrecija čak bila prisutna u Beloj kući, a ne nužno na putovanjima. Kada bi nastupao u javnosti, stajala je uz njega, ali uvek dostojanstveno i u tišini, bez davanja izjava.

Time je, kažu upoznati, htela da spasi brak, ali i da zaštiti tada maloletnu ćerku Čelzi. Tek kada se i sama kandidovala za predsednicu SAD, počela je da daje izjave.

- Nije mi žao što sam stajala uz Bila. Doslovno i figurativno. Isplatilo se spasiti naš brak i uložiti u budućnost - rekla je Hilari.

Monika, ćerka nemačkih Jevreja koji su od nacista prvo pobegli u El Salvador, a onda u SAD, rekla je da je sa Klintonom, između 1996. i 1997. u Beloj kući devet puta imala odnose.

Monikina majka, spisateljica Marsija Luis, navodno je godinama ljubavisala sa operskim pevačem Plasidom Domingom, pa su mediji insinuirali da sve žene iz porodice „vole da budu ljubavnice“.

U intervjuu koji je dala Barbari Volters 1999. Monika se izvinila porodici Klinton zbog nanesene štete i rekla da samo nije dobro procenila svoje postupke.

- U svetu sam poznata zbog nečega što nije nimalo laskavo, zbog oralnog seksa.

Nakon skandala, u Kaliforniji je dizajnirala torbice i promovisala preparate za mršavljenje. Gubitak kilograma bio joj je posebno važan jer su je krajem devedesetih mediji prozivali „bucmastom ljubavnicom“. Od tada je izgubila dvadesetak kilograma.

Odselila se 2005. u Englesku i završila psihologiju. Danas je aktivistkinja koja se bavi problemom nasilja među mladima i predaje na fakultetu.

- Nema muškarca jer ona voli Bila. Sutra bi se opet s njim spetljala da može. Zato i nema dece, a privatan život ne skriva, nego ga nema, tvrde njene poznanice.

Pratite nas i na Viberu!

Od afere, Levinski nije imala nijednu dugu vezu.

Izvor: 24sata.hr