Njegova strana priče: Lenonovo pismo bivšoj supruzi otkriva istinu o Joko Ono i LSD tripovima

Džon Lenon je 1976. godine uputio pismo svojoj bivšoj ženi Sintiji (Pauel) Lenon, kao odgovor na tvrdnje koje je iznela u svojoj prvoj knjizi o njemu. U tom, nedavno otkrivenom, pismu, Lenon je doveo u pitanje Sintijine tvrdnje da Joko Ono okriva za za raspad njegovog prvog braka.

.

Džon je sa Sintijom bio u braku od 1962. do 1968. godine, kada su se razišli zbog tvrdnji da je počinio preljubu sa Joko Ono. Njih dvoje imaju sina Džulijana.

Poruku je Džon poslao Sinitiji 1976. kao odgovor na tvrdnje iznete u njenoj knjizi “A Twist Of Lennon”, pod naslovom “Otvoreno pismo Sinitiji Tvist”, u kome referiše na njeno novo prezime iz sledećeg braka sa Džonom Tvistom.

– Draga Sintija, kao što oboje dobro znamo, naš brak je bio okončan mnogo pre LSD ili Joko Ono… i to je istina! Tvoje sećanje je, u najmanju ruku, poremećeno. Tvoja verzija našeg prvog LSD tripa je prilično nejasna, a izgleda i da si zaboravila sve kasnije tripove!

Džon dalje tvrdi da ga je Sinitija, sa Džulijanom, posetila u Los Anđelsu dok je bio rastavljen od Joko, kada je od njega zatražila da je ponovo oženi “i/ili” da joj podari još jedno dete.

– Ako to ozbiljno misliš, trebalo bi da izbegavaš da pričaš o tome i da stalno poziraš za novine i magazine.

Lenon pismo završava rečima:

– Proveli smo nekoliko lepih godina zajedno, pa pročeprkaj po njima malo, za promenu. Kao što (Bob) Dilan kaže: ‘Jednostavan obrt sudbine’ (Simple Twist Of Fate).

Uz pismo postoji još jedan papir na kome Lenon od neimenovanog urednika magazina traži da objavi pismo njegovoj bivšoj partnerki “bez izmena”, uz poruku:

– Mislim da bi bilo fer da čitaoci čuju i moju stranu priče.

Pisma se nalaze na aukciji kuće “RR”, a njihova trenutna cena je oko 8.000 funti.

Izvor: Gloria