Sofija Rajović: "Nekada je bilo sramota izlaziti sa takvim devojkama, danas je to IN"

Po profesiji je manekenka, voditeljka i glumica. Do sada smo je videli u filmovima "Mamula", "Na putu za Montevideo", kao i u seriji "Vojna akademija". Tridesetogodišnju Sofiju Rajović ćemo uskoro gledati i u ulozi kućne pomoćnice u novoj porodičnoj seriji "Istine i laži" u režiji Mihaila Vukobratovića, koja će se od jeseni emitovati na Prvoj televiziji.

.

"Ova uloga je nešto potpuno drugačije što sam do sada igrala. Ona je duhovita, vickasta, šarmantna i na granici nekog 'ludila'. Ma ona je priča za sebe".

Šta je po tvom mišljenju poruka serije?

"Reč je o savremenoj porodici i savremenim problemima. "Andrija i Anđelka" su imali najveći uspeh, jer smo svi mogli da se nađemo u njihovim ulogama. Mislim da će naši sugrađani umeti da povuku paralelu sa svojim životom i sa ovom porodicom i problemima sa kojima se bore".

Da li si se nekada uplela u svoje laži?

"Ja ne umem da lažem i počinjem od one misli 'Ako ne želite da vas neko drugi laže, nemojte ni vi druge'.

A post shared by Sofija Rajovic (@sofijarajovic) on

.

Šta te nervira u današnje vreme?

"Žene koje nemaju stida i koje svojim stilom života utiču na muške poglede na žene, u negativnom kontekstu naravno. Oduvek su postojale žene lakog morala i to je u redu. Svako ima svoj život i izbor. Međutim, nekada su se muškarci stideli da izlaze sa takvim ženama, a danas je to postalo IN. Mislim da to treba potpuno da se zabrani. Njihova pojava utiče na omladinu i mislim da danas to pobija svaku vaspitnu roditeljsku reč".

Kako bi ti svoju ćerku odvratila od toga?

"Iskreno se nadam da će imati dovoljno pameti i da će slušati iskusnu mamu. Samo je važno da kao roditelji nađemo adekvatan način kako to objasniti".

Kako provodiš slobodan dan?

"Obožavam da ležim. Veliki sam hedonista. Baš sam pre neki dan, kada sam shvatila da se bliži snimanje serije, izgovorila 'Ja sam stvorena da uživam, ne da radim'".

.

Na šta najviše daješ novac?

"Na uspomene. Na putovanja. Nikako na materijalne stvari koje podrazumevaju auto, garderoba... Lepo bi bilo da mogu toliko da zarađujem da sebi priuštim sve to, ali to nije slučaj".

Pratite nas i na Viberu!