Showbiz vesti

"Istine i laži" od jeseni na Prvoj! Porodična serija u kojoj će se svaki gledalac pronaći!

Nova serija „Istine i laži“ u režiji Mihaila Vukobratovića počinje sa emitovanjem na jesen, naravno na Prvoj televiziji. Scenario je urađen po uzoru na poznatu argentinsku seriju, koja je odmah po emitovanju stekla veliku popularnost u Latinskoj Americi.
21.07.2017. - 10:35h

Projekat je pod okriljem Smart produkcije, a povodom predstavljanja serije javnosti sinoć je u beogradskom klubu „Ludost“ održana promocija, koja je okupila producente serije i celu glumačku ekipu, među kojima su se našli Stefan Buzurović, Svetislav Bule Goncić, Feđa Stojanovićem, Ljilja Dragutinović, Jelena Gavrilović, Bojana Ordinačev, Žarko Stepanov i mnogi drugi.  

"Ova serija je od jeseni glavni projekat Prve televizije i sigurna sam da će uspeti da dopre do srca publike. Pošto imamo dosta scenarija, nadamo se da će ova serija trajati godinama. Našu ozbiljnost dokazujemo i time što smo pozvali Nebojšu Romčevića da bude deo naše ekipe, i on je postao guru za serijski program, tako da sam sigurna da uspeh neće izostati. Posle ove serije videćete i sve ostale stvari koje Prva televizija sprema za jesen, i sigurna sam da ćemo opravdati naše ime i u budućnosti“, istakla je direktorka Antene grupe za Srbiju i Crnu Goru, Manja Grčić, i dodala da je izuzetna privilegija to što Prva televizija, uprkos teškim uslovima na tržištu, nastavlja da ulaže u kvalitetnu domaću produkciju.

"U pitanju je ogroman, ozbiljan i veoma skup projekat. Ambicija je jako velika, i sa naše strane, i glumačke, kao i Prve televizije koja je producent serije. Rad na seriji je počeo pre godinu dana, a sredinom marta smo snimili pilot epizodu, koju je pogledala fokus grupa od 1000 ljudi i oni su dali odlične ocene i sjajne komentare. Serija „Istina i laži“ su novi „Srećni ljudi“ ili „Bolji život“", objasnila je Svetlana Drinjaković ispred Smart produkcije.

Cenjeni dramski pisac koji je odnedavno odgovoran i za kreiranje igranog programa Prve TV, Nebojša Romčević, bio je posebno "religiozan".

"Želim da svi ostarimo radeći ovu seriju. Ona promoviše izvanrednu glumačku generaciju koja će umeti da iznese radnju serije i zbog toga smatram da ovaj projekat obećava. Čim čovek uđe u jednu moćnu korporaciju, u sebi počinje da gaji religiozna osećanja. Od kad sam počeo da radim na projektu, svaka druga rečenica mi je „Daće bog“. Nadam da će nas Milostivi pogledati, jer ipak je ovo grčka televizija, a oni imaju direktne veze sa Olimpom, pa se nadamo najboljem!".

Režija je poverena sjajnom Mihailu Miši Vukobratoviću koji je izrodio serije poput „Srećnih ljudi“, „Porodičnog blaga“, „Otvorenih vrata“, „Stižu dolari“ i mnogih drugih koje su i dan-danas u srcima publike.

"Ovo je porodična dnevna serija i nije kao ostale telenovele koje smo gledali. Specifična je po svojoj brzini i sadržajnosti, i siguran sam da je zbog toga i najpopularija serija u Južnoj Americi. U jednoj epziodi ćete gledati radnju koja se u drugim sapunicama provlačila kroz pet. Pošto obrađujemo standarne životne probleme običnog građanina, nama je cilj da preskočimo tu rampu i uđemo u stanove gledalaca, ne da ostanemo samo iza ekrana", objasnio je reditelj serije.

Potraga za istinom i iskrenošću, i život u lažima su glavne teme serije, a publika će umeti da se poistoveti sa glumcima, zahvaljujuči sličnim sudbinama. Svako će prepoznati sebe, prijatelja, komšiju, rođaka...

"Kao glava porodice susrešću se sa mnogim problemima, a svako će se iz moje generacije prepoznati. Mnogo se stvari dešava baš kao i u životu. Šta je ustvari tačno i koja je naša percepcija života. Šta mi to želimo i kako se projektujemo u tome što želimo su glavne poruke serije", istakao je glumac Svetislav Bule Goncić koji tumači jednu od glavnih uloga.

Takođe, jedna od glavnih uloga pripala je i Jeleni Gavrilović koja će se ovoga puta predstaviti publici u potpuno drugačijem svetlu u odnosu na sve što je radila u dosadašnjoj karijeri.

"Glumim direktorku firme u kojoj radi Bule Goncić, a ona nije baš pozivitan lik. Doživela je svašta u životu i borila se za mesto na kojem je sad. To je žena koja ne bira sredstva da dođe do cilja“, objasnila je Gavrilovićeva svoju ulogu i dodala da u stvarnom životu nema nikakve sličnosti sa njom i da joj je draž kada je publika upozna u potpuno drugom svetlu." 

O seriji

Nastala je po licenci veoma popularne argentinske serije “Graduados”, koja se sa ogromnim uspehom prikazuje i u nekoliko evropskih zemalja.

Kroz brojne različite situacije pratimo život porodice, prijatelja, ljubavi (uzvraćene i neuzvraćene), odnose između prijatelja, a kroz epizode se pojavljuju i novi likovi (gostujuće zvezde) koje dodatno upotpunjavanju najrazličitije životne situacije naših glavnih likova. Veliki broj naših poznatih glumaca, kao i novih mladih lica uneće u domove gledalaca smeh, ljubav, tajne, suze, bes, nežnost, prijateljstvo… i sve one stvari koje čine naš svakodnevni život.

Sinopsis

Matursko veče spaja Pavla i Marinu, najpopularnije tinejdžere u školi, sa Nikolom, Kristinom i Slobom, najpoznatijim autsajderima škole. Ta noć, ispunjena uzbuđenjima, glasnom muzikom i alkoholom, ostaće im svima u sećanju kao kraj jedne ere, i početak nove faze u njihovim životima.

Dvadesetak godina kasnije, njihovi životi se ponovo ukrštaju. Pavle i Marina su u ne tako srećnom braku, imaju sina koji je i sam tinejdžer, a Nikola, Kristina i Sloba žive živote kao da se u tih dvadeset godina ništa nije promenilo - i dalje poštujući zakletvu koju su položili pre mnogo vremena, da nikada neće imati stalan posao, ni ozbiljnu vezu, ni porodicu...

Posle slučajnog susreta između Marine i Nikole, na površinu će isplivati tajne iz prošlosti koje će im svima promeniti živote.

Ne preostaje nam ništa drugo već da sačekamo jesen i uživamo u novoj domaćoj seriji koja će sasvim sigurno postati omiljena gledaocima Prve.

Režija: Mihailo Vukobratović / Milan Konjević, Predrag Marković

Muzika: Sergej Ćetković

Uloge: Stefan Buzurović, Zoran Pajić, Jana Milić Ilić, Žarko Stepanov, Jelena Gavrilović, Borka Tomović, Svetislav Bule Goncić, Bojana Ordinačev, Vladimir Kovačević, Feđa Stojanović, Ljiljana Dragutinović, Anja Mit, Sofija Rajović, Dušan Kaličanin, Đorđe Kreća, Marina Ćosić, Milan Zarić

Produkcija: SMART MEDIA PRODUCTION

Produkcija i emiter: PRVA TV

Pratite nas i na Viberu!