Vi klikćete, a lova leže na njihove račune: Koliko zvezde društvenih mreža inkasiraju samo jednom objavom na Instagramu?

Od svih zvezda na svetu, američka glumica i pevačica Selena Gomez najviše zarađuje na Instagramu - neverovatnih 425 000 funti po postu!

.

Takođe, prati je i najveći broj obožavalaca, njih 122 miliona. Tako pokazuje prestižna Instagram rič lista, prema kojoj Selenu u stopu sledi još jedna žena, Kim Kardašijan, koja po postu zarađuje 385 000 funti, a na trećem mestu je muškarac, Kristijano Ronaldo, kojem po objavi na račun leže 310 000 funti.

CR7 Denim

Објава коју дели Cristiano Ronaldo (@cristiano) дана

.

Na četvrtom mestu je Kajli Džener, a na petoj, šestoj i sedmoj poziciji sledi je rodbina - Kendal Džener, Kloi i Kortni Kardašijan.
Osma na prestižnoj listi je Cara Delevinnj (zarada od 120 000), a sledi je Điđi Hadid sa zaradom od 93 000 funti.

wearing Baby Girl Matte lipstick from the new Koko 4 piece launching tomorrow on KylieCosmetics.com @kyliecosmetics

Објава коју дели Kylie (@kyliejenner) дана

.

Prvu rič listu Instagrama objavio je Hoper HQ, Instagramova stranica sa rasporedima najvažnijih svetskih zbivanja.
Obrazloženje za ovakve iznose, od kojih prosečne korisnike društvenih mreža hvata nesvestica, krije se u činjenici da je Instagram izuzetno efektivan marketinški alat, a "influenseri", baš kao i slavni, to mudro iskorišćavaju.

!Check out the new @rimmellondonuk range sold at @superdrugloves and let me know what you think.. #rimmellondonuk #livethelondonlook #edgeyourlook x

Објава коју дели Cara Delevingne (@caradelevingne) дана

.

Samo tu društvenu mrežu mesečno koristi 700 miliona ljudi, a svakom je biznismenu jasno koliki se potencijal krije u reklamiranju proizvoda baš na toj platformi.

Izvor: Slobodna Dalmacija