Gvinet Paltrou se zamerila svemirskoj agenciji zbog isceliteljskih nalepnica

Sajt glumice Gvinet Paltrou našao se na udaru američke Nacionalne svemirske agencije (NASA). Sve je počelo objavljivanjem članka na sajtu Goop, u kom se promovišu nalepnice za telo i to ne bilo kakve.

.

Reč je o Body Vibes nalepnicama "koje podstiču isceljenje". Nalepite ih na levu ruku ("blizu srca") i one onda "vraćaju energiju u pravu frekvenciju".
"Ljudska tela funkcionišu u idealnoj energetskoj frekvenciji, ali svakodnevni stres i anksioznost narušava vašu unutrašnju ravnotežu", piše na sajtu Goop.

"Body Vibes nalepnice (napravljene od istog provodljivog ugljenikovog materijala, koji NASA koristi za postavu svemirskih odela, kako bi pratila vitalne funkcije astronauta) dolaze unapred programirane na idealnu frekvenciju, što im omogućava da vrate ravnotežu u vašem telu.
Međutim, iz NASA su saopštili da "nemaju nikakvu postavu od provodljivog ugljenika u svemirskim odelima" i objasnili su da koriste sintetičke materijale i spandeks.

Pratite nas i na Viberu!

"Ovo je gomila budalaština", rekao je Mark Šelhamer, bivši načelnik odeljenja za misije sa ljudskom posadom.
"Ne samo da je kompletna premisa nepouzdana, nego im ni logika nije jača strana", kaže on. "Ako podstiču isceljenje, zašto ostavljaju trag na koži kad se odstrane?"
Ko zna? Možda je potrebno da platite 120 dolara za 24 komada da biste saznali.

Izvor: B92