Dame sa Prve televizije ponele titulu "Dama 2017"

U Beogradu je u klubu City Hall održana četvrta po redu godišnja dodela nagrada za najuspešnije žene "Dama 2017" za doprinos, rad i stvaralaštvo. Čak tri dame sa Prve televizije ponele su ovu laskavu titulu – Maja Nikolić, voditeljka 150 minuta, Nataša Pavlović, voditeljka i urednica emisije „Praktična žena“ i Slađana Paunović, PR menadžer Prve televizije.

.

Među dobitnicama su i Milica Dabović, Tijana Dapčević, Suzana Petričević, Lena Kovačević, Jelenu Bačić Alimpić, Ksenija Milošević,..

Oskar popularnosti „Dama godine“ prvi put je održano 2014. godine i predstavlja godišnju dodelu nagrada najuspešnijim ženama iz svih sfera života, za rad, doprinos i stvaralaštvo, a ujedno podržava i promoviše ideju rodne ravnopravnosti. Činjenica je, da je u odnosu na ranije, danas sve više žena na liderskim pozicijama, žena koje svojom upornošću i snagom nižu uspehe na svim poljima.

Organizator događaja je neprofitno udruženje „Dete u srcu“ u saradnji sa agencijom za organizaciju dešavanja EVENTUS team a priznanja se dodeljuju ispred publike i medija koji su najvećim delom zaslužni za promociju žena koje se nominuju u svim kategorijama.

Dame sa Prve televizije izjasnile su se šta jednu ženu čini damom.

„ Prava dama nema potrebu da isuviše skreće pažnju na sebe i bude previše glasna. To je nekako očigledno. To su dame za mene“, mišljenje je Maje Nikolić.

Za Slađanu Paunović dama nije samo žena sa manirima, već „samouverena, sa stavom, sigurna u sebe, ona koja dostojanstveno nosi i iskazuje svoju ženstvenost. Dama se lako prepoznaje na ulici, u kafani, naročito u komunikaciji. Ona može biti i mangup i nežna, ali uvek sa stilom i odmerena“.

"Dama bi trebalo da bude pre svega obrazovana, da ima karakter, kulturan odnos sa ljudima, empatična. Dama je ženstvena, ima izgradjen stil ali ne u pomodarskom smislu, i prati svoj trend a ne tudji. Svestrana je, drzi do sebe i poštuje druge dame. I dama je dama, bez obzira na posao kojim se bavi, bez obzira na materijalne uslove u kojima se nalazi, bez obzira na životne poteškoće ili uspone. Prave dame prepoznajem jer plene neobicnom harizmom, i veoma ih cenim", rekla je Nataša Pavlović.