Denis Hojnik: Voleo bih da znam i da pevam

Pred večerašnju emisiju "Super ljudi" koja je na programu Prve od 21 sat, upoznajte bliže Denisa Hojnika, sedmog polufinalistu ovog najgledanijeg šou programa. On je publiku i žiri oduševio neobičnim spojom veštine penjanja na stenu i memorije. Inače frizer po zanimanju, nije ni slutio da će jednog dana ove veštine koristiti u nekom takmičarskom šouu jer Denis voli da se povuče u prirodu sa svojom porodicom i da se kroz ovaj hobi opusti i odmori od naporne svakodnevice.

.

O tome kako je uopšte pristao da se takmiči, Denis kaže: „Ideja je potekla od moje mušterije, i jedno veče dok sam uspavljivao svoje klince, dobio sam poziv. Osim što sam vešt u penjanju imam veoma dobru memoriju i to se dopalo produkciji. Pogledao sam u suprugu, pitajući je šta misli o tome da učestvujem. Ona se složila. To je bio dobar izazov, da se penjem na stenu i ne gledam“.

Denis je relativno kasno počeo da se bavi ovim sportom, pre devet godina, a sada ima 39.
„Počeo sam prilično kasno ali to je bila ljubav na prvi pogled!“

Pratite nas i na Viberu!

Za poziv frizera kaže da mu je zamena za umetnost. „Hteo sam da budem akademski slikar ali sam shvatio da su moji presiromašni za to“.

Na pitanje da li bi šišao mušteriju zavezanih očiju, Denis se nasmejao i kazao: „Mislim da više nikada ne bi došla kod mene ponovo. Ja sam sebe inače šišam, a imao sam već situaciju kada sam šišao zatvorenih očiju, to su bili moji bliski frendovi“.

Denis ne krije svoju ljubav prema supruzi, i za njega je upravo ona super heroj: „Jako je volim i cenim. Mislim da smo jedno drugom zabavni, to nam je drugi brak, zajedno smo šest godina i poklopili smo se, kod nas monotonija ne postoji. Aktivni smo, svaki drugi vikend idemo na planinarenje, penjanje. Zaljubjlenici smo u prirodu, deca idu sa nama. Kod mlađeg sina se već prepoznaje sportski duh, strašno je jak, ima samo četiri godine, a boje ga se starija deca. Kao kamen je! Često idemo na penjanje, oba sina imaju punu opremu“.

Među super ljudima, takmičarima ovog šoua, Denis je poznat kao druželjubiva osoba.
„Družio sam se na snimanju sa svima, volim da upoznajem ljude. Svi takmičari su mi kul, ovde ne postoji niko loš“.

Ne razmišlja još o pobedi, kaže da svi imaju iste šanse i pokušava da uvek bude fokusiran na zadatak. „Nema odustajanja“, kaže Hojnik i dodaje da je imao veliku tremu pre zadatka ali onog trenutka kada je počeo da se penje, sve je nestalo: „Kada sam na steni, ja sam potpuno svoj“.

U slučaju da osvoji nagradu od 25.000 evra, uložio bi u kupovinu stana. A da li bi ovaj simpatičn momak želeo da poseduje još neku moć, bez razmišljanja odgovara: „Želeo bih da imam još jednu veštinu - da pevam!. Ljubomoran sam na ljude koji znaju dobro da pevaju. Obožavam da pevam klape, ali kako to zvuči dok ja pevam, ne znam“, kroz osmeh govori Hojnik i dodaje: „Često pevam sa ženom, kod nas je radio uvek uključen“.

Prema njegovom mišljenju, danas su nažalost retki super ljudi.
„Bojim se da ih nema, gledam kako generalno sve ide kako ne treba, nedostaje ljudskosti, više druženja, prave komunikacije. Pokušavam da ne ulazim u diskusije o politici, filozofiji život,a ja želim da širim pozitivnu energiju i ljubav!“, kaže Denis.

Pogledajte čime je Denis zaslužio pobedu u 5. epizodu "Super ljudi"!

Kakve izazove očekujemo u novoj epizodi saznajte: Super ljudi 6. epizoda - Muzika, zanimljiva geografija, pogađanje identiteta na osnovu otisaka prstiju