Lažna dojava o bombi na Lukasovom koncertu! Iako je publika želela zabavu na Veliki petak, vernici su burno reagovali

Koncert Ace Lukasa, koji je održan 14. aprila, na Veliki petak, u svečanoj sali Sportskog centra "Lagator" u Loznici izazvao je burne reakcije vernika koji obeležavaju ovaj hrišćanski praznik. Situacija je izazvala toliki bes pojedinih meštana da je na Lukasovom koncertu te noći prijavljeno da je postavljena bomba zbog čega su svi posetioci morali da budu evakuisani!

.

Naime, Lukasov koncert je na plakatima najavljen kao "Velika preduskršnja žurka" i upravo to je izazvalo brojne negativne komentare na društvenim mrežama, ali i reakciju na Fejsbuk stranici koja je nazvana "manastir Tronoša". Na ovoj stranici objavljen je tekst u kom je naglašeno da je ovakav događaj "neprimeren".

Pratite nas i na Viberu!

.

"Velika preduskršnja žurka, a slavimo raspeće Isusa Hrista... Živimo u svetu koji se odriče Boga i zanesen je samim sobom, pa kada se već uzima ime Vaskrsa da se najavi "žurka" i to na Veliki Petak, onda da je nazovemo pravim imenom. Mislim da bi ovaj naslov bio pošteniji: Na Veliki Petak raspeše Gospoda, skidaju ga sa Krsta polažu u plaštanicu i baš u to vreme se u Svim Hramovim služi opelo Hristovo, ali Srbi hoće žurku...", piše na Fejsbuk stranici, a autor je potom nastavio:

"Zamislite sada da ovaj komentar dođe do g. Ace Lukasa ili organizatora i da Bog da, da se kosne se njihovih srca i sete se Gospoda i kažu Gospode oprosti, mi te volimo i nešto će se promeniti, sigurno. Ili će se opet srca rasrditi... Morate znati braćo, Bog Vas Voli pa makar pravili "žurku" baš na dan i čas kada ga skidaju sa Krsta, raspeta za nas, za našu decu za ceo svet, za Vas i Vaše Voljene. On VAS Voli, a kada to znate znaćete i šta Vam je činiti".

U manastiru Tronoša su za "Blic" naveli da ne koriste internet i da nemaju svoju zvaničnu stranicu na Fejsbuku.

– Svakako smatramo da je neprimereno organizovati takvu vrstu zabave na taj dan, ali svako ima pravo da čini po sopstvenoj volji – kažu u manastiru.

Posle koncerta, koji je inače bio rasprodat, krenule su brojne polemike i različita tumačenja onih koji su bili na žurci i onih koji su to smatrali neprikladnim za taj dan. Vernici koji su se oglasili na Fejsbuk stranici kažu da je njihova reakcija bila usmerena pre svega na poziv za koncert u kojem se pominje Vaskrs.

– Država je sekularna i nije zabranjeno organizovati koncerte na verske praznike, niti mi imamo nešto protiv bilo kog izvođača. Nama je zasmetalo što se publika poziva na "veliku preduskršnju žurku" i što se taj komercijalni događaj i zabava povezuju sa najvećim praznikom – potvrdio je jedan od administratora stranice.

.

LAŽNA DOJAVA BOMBE

Koliku je buru podigao Lukasov koncert na ovaj dan najbolje govori i to što je, oko sat posle ponoći, dok je Lukas nastupao, dojavljeno da je u hali postavljena bomba! Pevač je izašao na scenu posle ponoći, oko pola jedan u subotu. Sala je bila prepuna i posetioci su se veselili, a posle samo 45 minuta koncert je prekinut i svi su morali da napuste prostor, jer je policiji stigla anonimna dojava da je u sali postavljena bomba. Policija, kojoj je i upućena dojava, pregledala je salu i ubrzo ustanovila da je dojava lažna, a Lukas je oko dva sata iza ponoći nastavio da peva.

- Digla se nepotrebna prašina oko koncerta, iako su slične programe organizovali i u drugim gradovima. Niko nas ništa nije pitao pre koncerta niti je neko sugerisao zbog tog datuma, a, uostalom, koncert je počeo tek posle ponoći. Na žalost, imali smo lažnu dojavu o postavljenoj bombi, ali je policija brzo utvrdila da nema opasnosti i koncert je nastavljen u najboljem redu – kažu organizatori.

Lukas se još nije oglašavao povodom drame koju je izazvao njegov koncert na Veliki petak.

Izvor: blic.rs