NEPRIKOSNOVENA: Pet „Gremija“ za Adel!

Britanska zvezda je velika pobednica sinoćnje dodele „Gremi“ nagrada gde je ušla u istoriju jer je drugi put uspela da osvoji sve tri najvažnije nagrade - za album, spot i pesmu godineu šokantnoj pobedi nad Bijonse

.

Adel je osvojila „Gremi“ u svim kategorijama u kojima je bila nominovana, ukupno pet, uključujući i nagradu za povratnički album "25" i singl "Hello". Bijonse, koja je na dodelu stigla s devet vodećih nominacija za svoj album "Lemonade", osvojila je samo dva „Gremija“.

-Moja kraljica i moj uzor je Qeen B. Divim ti se. „Lemonade“ je grandiozan album, rekla je je Adel Bijonse primajući svoje nagrade.

.

O Bijonse i Adel najviše se pričalo tokom večeri koju su obeležile političke izjave i emotivna posveta preminuloj britanskoj pop zvezdi Džordžu Majklu ie uspomena na funk pionira Prinsa.

U prvom pojavljivanju u javnosti otkad je pre 12 dana objavljeno da čeka blizance, Bijonse je nosila dekoltiranu sjajno crvenu haljinu i otpevala balade "Love Drought" i "Sandcastles" s albuma "Lemonade."

.

Trenutak kasnije, Adel, u elegantnoj dugoj zelenoj haljini, prekinula je izvedbu nakon nespretnog početka posvete Džordžu Majklu.

- Žao mi je. Znam da ovo ide uživo na TV, rekla je, prekinula svoju izvedbu Majklove balade "Fastlove" i zatražila da se ponovno počne.

- Ne smem ovo da zabrljam, ovo je za njega, gore.

Adel (28) i Bijonse (35) jedine su koje su imale nominacije za sva tri najvažnija „Gremija“ - za album, singl i ploču godine.

Chance the Rapper proglašen je za najboljeg novog izvođača, a One Pilots osvojili su „Gremi“ za najbolji pop duo/grupnu izvedbu, za "Stressed Out." Veliki pobednik „Gremija“ je i Dejvid Bouvi koji je posthumno osvojio svih pet nominacija za svoj poslednji album "Blackstar", uključujući onaj za najbolju rok pesmu.

Izvor: 24sata.hr