Džejms Kameron konačno priznao: Džek je mogao da preživi "Titanik"?

Reditelj je konačno progovorio o eksperimentu sprovedenom u emisiji "MythBusters", a koji je dokazao ono što su godinama tvrdili mnogi fanovi filma: da je na dasci zaista bilo mesta za dvoje.

.

U filmu iz 1997. godine, nagrađenom sa 11 Oskara, Džek (Leonardo Dikaprio) žrtvuje svoje mesto na komadu daske da bi Rouz (Kejt Vinslet) mogla da preživi potonuće broda.

Svi znaju da na kraju Džek umire, ali ima onih koji veruju da su oboje mogli da se popnu na improvizovani splav i prežive.

Tu teoriju je 2013. godine proverila ekipa emisjie "MythBusters" i došla do zaključka da je Džek uzalud umro jer, iako je splav bio klimav da bi izdržao dve osobe, sinula im je ideja da ispod njega postave sigurnosni prsluk koji je Rouz nosila.

Džejms Kameron je čak i gostovao u toj epizodi i priznao da su imali pravo, ali da je poštovao scenario filma i priču u kojoj mladi slikar umire.

Međutim, nakon skoro četiri godine, reditelj je promenio mišljenje.

U intervjuu za "The Daily Beast", Kameron sada tvrdi da bi Džek umro od smrzavanja u ledenom okeanu, čija je temperatura iznosila -28 stepeni, i pre nego nego što Rouzin prsluk postavi i osigura drvenu dasku.

- Njegov najbolji izbor bio je da gornji deo svog tela drži van vode i nada se da će naići spasilački brod pre nego li umre, objasnio je Kameron.

O autorima emisije kaže:

- Oni su sjajni momci i svidelo mi se da radim emisiju sa njima, ali su to besmislice.

.

Izvor: Tračara