"Zgodna žena" uopšte nije trebalo da ima hepi end!

Kultna romantična priča s Džulijom Roberts i Ričardom Girom u glavnim ulogama trebalo je da ima mnogo mračniji kraj, da su autori ostali pri prvoj verziji scenarija.

.

Scenarista J.F. Loton otkrio je u intervjuu za “Veniti fer” da je prema prvoj verziji film trebalo da se zove ”Tri hiljade dolara“ koliki je trebalo da bude iznos koji je prostituka u filmu naplatila za svoje usluge.

- Bio sam scenarista koji je pokušavao da dobije posao, bio sam nezaposlen i pokušavao sam da prodam scenarije, ali pisao sam sve akcije i komedije i niko me nije primećivao. Onda sam sebi rekao: "Pa možda bi trebalo da uradim nešto ozbiljnije i dramatičnije".

Loton kaže da je naziv filma promenjen kada su dobijena prava za pesmu „Oh, Pretty Woman“. Tako je i film nazvan „Pretty Woman“, a onda je i scenario počeo da se menja.

U originalnoj verziji, Vivjian je trebalo da bude narkomanka koju bi na kraju filma Edvard (Ričard Gir) izbacio iz kola zajedno s njenom drugaricom Kit jer su se predozirale. Tada bi joj bacio i tri hiljade dolara, koliko je bila dogovorena cena.

Cela priča postala je mnogo srećnija kada je reditelj Gari Maršal odlučio da insistira na prepravljanju scenarija i zahteva srećan, bajkovit kraj.

Hvala ti, Geri!

.

Izvor: Bulevar.B92