OPA! Meril Strip i Džek Nikolson u šemi!

Na setu filma „Čelični krov“, 1987. godine kamp kuća Džeka Nikolsona nije prestajala da se trese i celoj filmskoj ekipi je bilo neprijatno kada bi iz nje izašla i Meril Strip, piše autor Mark Eliot.

.

Trostruka oskarovka Meril Strip (67) već četrdeset godina je u braku sa vajarom Donom Gumerom (69), ali navodno, nije mu bila verna.

Iako retko ko pamti film „Čelični krov“ (Ironweed“) iz 1987, mi sa seta dobro se sećamo njenih vrućih noći sa Džekom Nikolsonom, njenim partnerom u filmu. Ujutro smo morali da ih molimo da izađu iz sobe, otkrio je jedan od radnika sa seta.

Nikolson (79) i danas na sva usta hvali „predivnu i talentovanu“ Meril, a Strip uvek ponavlja da kad bi “baš morala” da spava sa nekim od kolega, to bi bio Džek Nikolson.

Odnos između Meril i Džeka detaljno je opisao autor Mark Eliot u biografiji o glumcu.

Upoznali su se godinu ranije na setu filma “Heartburn” (glumili bračni par), a glumac je u to vreme bio u vezi sa glumicom Anđelikom Hjuston, koju je navodno varao sa glumicom Veronikom Kartvrajt.

Meril Strip je nakon snimanja tog filma navodno izjavila da više nikada neće raditi sa Džekom.
Ali...

Mark Eliot u knjizi piše da su se Džek i Meril veoma “zbližili”, ali su to oboje demantovali, a kada su počeli da snimaju “Ironweed” svi su pričali o njihovoj aferi.

Kada je oskarovka Meril preuzimala nagradu za životno delo, 2004. godine, Džek ju je nazvao savršenom:

- Za mene si ti savršena, volim te puno. Bog blagoslovio tebe i Ameriku - rekao je Nikolson.

Glumica se 1987. godine udala za Dona Gamera sa kojim ima četvoro dece.

Nikolson iza sebe ima brak sa Sandrom Najt i iz njega ćerku Dženifer. Iz veze sa danskom glumicom Vini Holman ima ćerku Hani Holman, dok iz veze sa glumicom Rebekom Brusard ima ćerku Lorejn i sina Rejmonda.

Poznat je kao veliki ženskaroš što potvrđuje i činjenica da ga je Anđelika Hjuston ostavila kada je saznala da Nikolson očekuje dete sa Rebekom.

U biografiji “Nikolson”, između ostalog napisano je i o glumčevom eksperimentisanju sa drogama (LSD, kokain, meskalin, marihuana). Kada je prvi put uzeo LSD, glumac je bio uveren da je video Boga.

.

Izvor: 24sata.hr, Blic