Showbiz

Milica Milša otkrila kako se sada oseća: Ne hodam svojim hodom. Lekari su mi rekli...

Bračni par Milica Milša i Žarko Jokanović su preležali korona virus, a glumica je za medije otkrila kako se danas oseća. 

04.12.2020. - 09:34h
Milica Milša, serija 'Igra sudbine'
Milica Milša, serija "Igra sudbine"foto: Prva

Milica Milša je krajem novembra saznala da je pozitivna na korona virus, kao i njen suprug Žarko Jokanović. Glumica je odmah otišla u izolaciju, a borba za ozdravljenjem je trajala duže, nego što je očekivala.

"Osećam se bolje samim tim što više nemam koronu. Ali, oporavak nije isti kao kada imate grip. Kada ozdravite, vi ste posle nekoliko dana oni stari. Kod korone nije takav slučaj. Treba vam mnogo više vremena da povratite snagu. Iako ja nisam imala malaksalost i otežano hodanje, kao što ima Žarko, primećujem da nisam ona stara. Razbolela sam se 24. oktobra, 15 dana sam imala virus i sve ovo ostalo vreme je oporavak", rekla je za “Blic” Milica Milša, prenosi 24sedam.rs.

"Jednostavno, kako da kažem, ne hodam svojim hodom. Još nekih mesec dana ne smem da nosim ništa što je teško, niti da se zamaram. Ne samo ja nego svi ljudi koji su preležali koronu. To je bolest gde čovek treba što više da se odmara i posle same bolesti. Korona se kod svakog drugačije manifestuje. Lekari kažu da ne treba gađati svoje granice izdržljivosti, nego ići polako", savetuje Milica.

Kada je Milica saznala da je zaražena korona virusom, kao i njen suprug, priznala je da je bila u strahu kako će se svet to završiti.

"Nije bilo prijatno. Osećate neizvesnost. Ako vam je danas dobro, ne znači da će biti i sutra. Nismo paničili ni Žarko ni ja. Išli smo dan po dan. Bilo nam je drago kada taj dan prođe dobro i da nije došlo do pogoršanja. Uvek smo govorili: “Prošli smo još jedan dan”. Ne mogu da kažem da mi je bilo prijatno. Samo sam čekala momenat kada će uljez da izađe iz mene i da završimo sa tim. Neizvesno jeste. Neprijatno jeste. Žarku se pogoršala situacija 12. dana, a 16. mu je bilo najgore. Kod korone nema pravila", poručuje ona.

S obzirom na to da je Žarko imao teže simptome, glumica je sve vreme strepila.

"Bila sam zabrinuta. Žarko je moj univerzum. Meni je bilo strašno kada je on otišao u bolnicu, ma koliko god sam znala da je to najbolje za njega. Da je to prava stvar i da će moći da se leči, izleči. Svejedno, ja sam imala nemir. Baš mi je bilo teško svih tih 15 dana njegovog boravka u bolnici, ali je to bio spas za njega. S jedne strane sam bila srećna što je u bolnici, što ga lekari spasavaju, i gde je na pravom mestu sa pravom terapijom, utoliko mi je nedostajao u stanu. Bila sam nemoćna. Nisam mogla da ga vidim… Zaista, jedan težak period. Žarkov oporavak je mnogo teži nego moj. Korona je bukvalno ruski rulet. Šta izvučete. Nažalost, kod korone nema nikakvih pravila. Pravilo je da se čuvamo, nosimo maske. Dva dana pre nego što dobijemo koronu, čovek je zarazan i širi je, a to ne zna", rekla je Milica, prenosi 24sedam.rs.