Antena imenovala Marka Zagara za izvršnog direktora finansija Grupe

Antena Grupa, međunarodna medijska kompanija, imenovala je Marka Zagara za novog finansijskog direktora kao pojačanje menadžment timu koji čine najveći svetski profesionalci.
27.04.2016. - 16:51h

Zagar je prethodno bio na mnogim top izvršnim pozicijama, uključujući funkciju finansijskog direktora Grupe i rukovodioca finansijskog planiranja, analize I konsolidacije u internacionalnoj telekomunikacionoj I medijskog grupi “Milicom”. Vodio je kompaniju za digitalne medije I zabavu “Modern Times Group” u svojstvu izvršnog potpredsednika za finansije I člana izvršnog odbora. Takođe je bio na poziciji izvršnog direktora finansija I direktora operacija u sektoru za emitovanje u “Modern Times Group” i obavljao finansijske poslove na najvišim menadžment pozicijama u kompaniji “Vivendi Universal Publishing”

“Mark Zagar je jedan od najuspešnijih direktora finansija u medijskoj industriji u Evropi I njegovo bogato iskustvo biće dragoceno u ostvarivanju ambiciozne strategije rasta”, rekao je Teodor Kirijaku, vlasnik I generalni direktor Antena Grupe. “On je idealno pojačanje u najboljem menadžment timu koji kompanija formira i čije su performanse impresivne”.

Dolazak Zagara je usledio nakon što se bivši izvršni direktor za M&A (spajanje I preuzimanje) iz “Modern Times Group” Gerd Uteht, pridružio Anteni na čelo sektora za M&A i investicije. Organizacija je okupila mnoge uspešne menadžere sa velikim iskustvom u medijskom sektoru, uključujući direktora Grupe Pita Smita - bivšeg predsednika “NBC NBCUniversal International” I Darena Čajldsa, generalnog direktora UKTV koji je član savetodavnog odbora.

“Veoma sam uzbuđen što ću se pridružiti Antena Grupi I radujem se što ću biti deo dinamičnog i inovativnog menadžment tima. Iskustvo kompanije u razvoju veoma uspešnih TV i digitalnih operacija znači da je kompanija pronašla jedinstvenu formulu u iskorišćavanju šansi u brojnim promenama koje se dešavaju u industriji medija I zabave”, kaže Zagar. “Partnerstvo I investicije u kompanije kao što su “VICE” I “Imagine Entertainment” su značajna imovina I one će omogućiti Antena Grupi da se razvija još brže u budućnosti”.

Zagar je studirao biznis na “NEOMA Business School” i završio postdiplomske studije iz oblasti korporativnih finansija na “Université Paris Dauphine”. Pridružuje se Anteni u trenutku širenja globalnih operacija Grupe. Kroz partnerstvo sa “Raine” Grupom, globalnom privrednom bankom, Antena je nedavno investirala u mnoge globalne medijske kompanije kao što su “VICE Media” I “Imagine Entertainment”.

Zagar će se pridružiti menadžment bordu Antene. Uz zaduženje izvršnog direktora finansija, on će voditi još jednu poslovnu jedinicu grupe za ditigalne kompanije sa ciljem proširenja aktivnosti na istočnu Evropu. U martu, Antena I VICE Media najavili su veliku ekspanziju uspešnog partnerstva u ovom delu Evrope kroz lansiranje novih produkcijskih operacija u cilju kreiranja i distribucije programa u Rusiji, Češkoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Sloveniji, Slovačkoj I Hrvatskoj. Ove operacije su samo dodatak već jakoj prisutnosti VICE-a u istočnoj Evropi, uključujući I veliki uspeh koji je ova platforma ostvarila u Grčkoj, Srbiji I Rumuniji.