Saopštenja

Samo na TV Prva, B92 i Al Jazeera Balkans prvi rezultati izbora

Prva i B92 jedine su televizije sa nacionalnom frekvencijom koje će zajedno sa Al Jazeera Balkans u izbornoj noći 24. aprila o izbornoj volji građana i proceni rezultata CeSID-a, prve informisati svoje gledaoce kao i posetioce portala B92.net, Prva.rs i Aljazeera.net/balkans
20.04.2016. - 11:25h

Zahvaljujući saradnji Antena grupa Srbija i i Centru za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), u specijalnim emisijama „Izbori 2016.“ na TV B92 i „Glas Srbije 2016.“ na Prvoj televiziji, 24. aprila od 20h građani Srbije imaće priliku da prate rezultate glasanja iz minuta u minut, dok regionalni ekskluzivitet u prenošenju izborne volje građana Srbije pripada Al Jazeera Balkans.

Sve najvažnije informacije i podatke kao i najmoderniji grafički prikaz glasanja i buduće parlamentarne mape Srbije na televiziji B92 predstaviće domaćini emisije „Izbori 2016.“ Ivana Konstantinović i Slavko Beleslin, dok će novinarka Suznana Trninić ugostiti neke od najrelevantnijih predstavnika političkih partija koji su učestvovali na izborima i saznati šta misle o rezultatima, kakva su njihova očekivanja ali i raspoloženje u najnapetijem delu izborne noći.

Specijalnu emisiju „Glas Srbije 2016.“ na Prvoj televiziji vodiće Zoran Baranac, koji će u studiju sa prominentnim gostima razgovarati o toku izbora, njihovim očekivanjima i procenama kao i Aleksandra Janić koja će iz posebno opremljenog studija uz najmoderniji grafički prikaz prenositi i komentarisati prve procene izbornih rezultata. Informativni deo emisije vodiće Ana Mitić a iskusni reporteri izveštavaće iz izbornih štabova. Prve procene, promene izbornih rezultata kroz 3D grafički prikaz, promene u skupštinskom sastavu i moguće koalicije, komentarisaće uživo iz studija brojni gosti Prve televizije - analitičari, komentatori, tviteraši, političari, javne ličnosti.

AKREDITACIJE

CeSID i Al Jazeera Balkans, Prva i B92 organizuju konferenciju za novinare 24. aprila u hotelu Moskva u Beogradu odakle će pripadnici ostalih medija mimo rezultata koji će biti ekskluzivno prikazivani na ove tri televizije, moći da prenose informacije o  pokrajinskim i parlamentarnim izborima,  ali i u press centru obavljaju intervjue sa predstavnicima CeSID-a, kao i prisutnim gostima iz sveta politike i diplomatije.

Za sve informacije o akreditacijama kontaktirajte Emiliju Brkić iz CeSID-a: emilija.brkic@cesid.rs