Antena grupa imenuje Gerda Utehta na čelo M&A i investicija

Antena grupa, imenovala je Gerda Utehta na vodeće mesto organizacije M&A i investicije.
01.03.2016. - 14:50h

Uteht ima veliko finansijska iskustvo sa investicijama i M&A (spajanje I preuzimanje) transakcijama u tehnološkom I medijskom sektoru. On se pridružuje Anteni u vreme kada ona širi svoje prisustvo na globalnom tržištu.

“Gerdovo znanje i iskustvo u investicijama pomoći će nam da ostvarimo našu ambicioznu strategiju rasta”, prokomentarisao je Pit Smit, generalni direktor Antena grupe. “On je karika koja nam je falila, kako bismo izgradili pravi tim za upravljanje na svetskom nivou”.

“Antena grupa ima fantastična dostignuća i veliku šansu da iskoristi dramatične promene u sektoru medija i zabave”, rekao je Utecht. “Njen portfolio uključuje brz rast digitalnih medija, brojna partnerstva i ulaganja u preduzeća, kao što su “VICE” i “Imagine Entertainment”.

Kroz partnerstvo sa globalnom trgovačkom bankom “Raine group”, Antena je nedavno investirala u nekoliko globalnih medijskih kompanija, uključujući “VICE” I “Imagine Entertainment”. Kompanija je takođe dodatno proširila svoj vodeći portfolio u centralnoj I jugoistočnoj Evropi I nedavno je ušla na rumunsko tržište sa kupovinom “Kiss TV”, “Kiss FM”, “Magic FM”, “One FM” i “Rock FM” od “ProSiebenSat 1”.