Saopštenja

Saopštenje TV Prva povodom spornog dela emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ emitovane u petak, 22. januara

Segment emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem" u kojem deca odgovaraju na pitanja iz svih oblasti života, emituje se već mesecima. Mališani daju svoje odgovore na pitanja o različitim temama apsolutno iskreno i bez bilo kakve sugestije autora ili bilo koga drugog iz tima emisije. Smatramo da je mišljenje najmlađih važno i nismo imali nikakvu lošu nameru u tome da čujemo njihovo viđenje određenih aktuelnih događaja. Poštujući poslovne i pravne norme, roditelji prisustvuju snimanjima i potpisuju saglasnost za emitovanje.
25.01.2016. - 14:59h

TV Prva se uvek zalagala za poštovanje ljudskih prava, naročito dečjih prava i kao društveno odgovorna kompanija, inicirali smo nebrojeno akcija u cilju poboljšanja uslova života i lečenja najmlađih sugrađana.

Nije nam bila namera da zloupotrebimo decu u političke svrhe i svesni smo negativnih reakcija koje je prikazana anketa izazvala u javnosti. Poštujemo stav zaštitnice građana Grada Beograda Katarine Žeželj da deci nije mesto u prilozima koji obrađuju političke teme i upućujemo izvinjene celokupnoj javnosti u Srbiji. Izražavamo najiskrenije žaljenje što je takvo mišljenje stvoreno jer je jedini cilj ove emisije zabava.

TV Prva će nastaviti da se bavi zaštitom dečjih prava i vodićemo računa da u budućnosti ne dođe do sličnih spornih situacija.

S poštovanjem,

PR SEKTOR TV PRVA