Saopštenja

Manja Grčić preuzima rukovođenje operacijama Antena Grupe za Srbiju i Crnu Goru; Piter Ajnštajn će voditi nove globalne poduhvate za Antenu

Manja Grčić će biti odgovorna za poslovanje I rukovođenje operacijama Antena Grupe u Srbiji i Crnoj Gori.
08.06.2015. - 15:25h

U svojoj novoj ulozi, Manja će realizovati strategiju za tekuće medijske poslove zemaljskih kanala Prva, Prva Crna Gora, kablovskog kanala Prva Plus kao i digitalni pristup portfoliju, uključujući internet strane www.prva.rs i www.vice.com/rs. Grčićeva će i dalje rukovoditi korporativnim i regulatornim poslovima Antena Grupe u Jugiostočnoj Evropi.

Piter Ajnstajn će u okviru Antena Grupe biti zadužen za vođenje novih globalnih poduhvata. U okviru svojih dužnosti, Piter će razvijati geografsko širenje investicija i tako dovesti nove digital i medija poduhvate sa svetskog i evropskog tržista u kojima trenutno posluje Antena.

Pit Smit, generalni direktor Antena Grupe, zahvalio se gospodinu Ajnštajnu na dosadašnjem doprinosu kompaniji i izrazio svoju uverenost da će kao iskusan profesionalac u medijskim poslovima nastaviti da pravi nove poslovne poteze važne za globalni rast Grupe.

“Nastavićemo da širimo našu ponudu TV kanala i digitalnih sadržaja na ovom tržištu i uveren sam da će Manja, svojim velikim iskustvom u regionalnim medijskim poslovanjima, ubrzati naš dalji rast u Jugiostočnoj Evropi. Oba ova imenovanja poklapaju se sa strategijom naše korporacije koja želi da iskoristi nove poduhvate i poslovne mogućnosti kako regionalno tako i globalno”,  rekao je Pit Smit, generalni direktor Antene.

Skorija širenja Antena grupe uključuju otvaranje muzičke televizije i četiri muzičke radio stanice u Rumuniji 2014, a sve na osnovu prethodnog uspeha sa televizijama PRVA Crna Gora, Planet TV u Sloveniji i PRVA u Srbiji.

Antena grupa

Antena grupa je međunarodna korporacija za medije i zabavu koja posluje širom Evrope, Severne Amerike i Australije. Kancelarije im se nalaze u Amsterdamu, Londonu, Atini I Njujorku, a distribucijski sadržaj u preko 40 zemalja.

Osnovana 1989, Antena poseduje i posluje sa portfolijom medijskih sadržaja preko raznih tehnoloških platformi, uključijući vodeće komercijalne distributere, tematske kanale, digitalni medij, audio-vizuelne produkcije, izdavaštvo i srodan sadržaj. Sadržaj I kanali sa Antene prenose se mrežama među kojima su Time Warner Cable, DISH, Foxtel i Unity Media. Antena investira u probran medijski sadržaj I sredstva za distribiciju i tako obezbeđuje visok prihod po investiciji svojom ekspertizom upravljanja u kombinaciji sa produkcijskim i marketinškim veštinama. Kao deo novijih investicija, Antena je pretvorila Prvu TV u tržišnog lidera među srpskim komercijalnim televizijama, preuzevši od News Corporation nekadasnju free-to-air mrežu Fox Televizije. Ona je 2011. proširila brend Prve do Crne Gore, gde je stekla Pro TV/FM i od nje izgradila drugi po veličini gledanosti kanal u zemlji. U Sloveniji, Antena je ove godine stvorila zajednički poduhvat sa Telekomom Slovenije da vode i razvijaju Planet TV, koji je u poslednjih 6 meseci duplirao broj svojih gledalaca. 2014. Antena grupa je završila preuzimanje od nemačke grupe ProSiebenSat.1 Kiss TV, prve muzičke televizije Rumunije, kao i četri radio stanice.

Ostali uspešni poduhvati uključuju TV i produkcijski sadržaj, digitalni medij, radio, muziku i izdavaštvo. Uspešna strategija investiranja je i Nova TV u Bugarskoj, koju je Antena kupila za 3.6 miliona dolara 2000, a 2008 prodala za 620 miliona evra, što je jedan od najvećih prihoda po investiciji ikad ostvarenih u evropskom medijskom sektoru.
Antena grupa je kompanija u privatnom vlasništvu porodice Kirijaku. Osim medijskim poslovima, Kirijaku porodica takođe ima znatna ulaganja u špediciji preko Athenian Holdingsa, koji se bave špedicijom nafte. Teo Kirijaku je generalni direktor Antene.​