Saopštenja

Počelo snimanje "X factora". Sudije zauzele svoja mesta

Sudije regionalnog šou programa “X Factor Adria” zauzele svoja mesta! Brojna ekipa koja proteklih meseci vredno radi na pripremi druge sezone najpopularnijeg pevačkog takmičenja u regionu “X Factor Adria” ovih dana ima pune ruke posla jer je snimanje audicija pred žirijem i publikom počelo!
25.02.2015. - 15:06h

U studiju površine 1800 kvadratnih metara svi oni koji su prošli predaudicije u narednih nekoliko dana predstaviće se pred publikom i četvoročlanim žirijem koga čine regionalne muzičke zvezde: Željko Joksimović, Massimo Savić, Tonči Huljić I Aleksandra Kovač. Sudeći po prvim reakcijama publike sudije druge sezone ovog popularnog TV formata odlično su se snašle u novoj ulozi!

Na audicijama kandidati pevaju jednu pesmu po izboru, a potom žiri odlučuje ko zaslužuje da ide u sledeću fazu takmičenja. Nakon što takmičar nastupi, sudije daju komentare i glasaju. Takmičaru je potrebna većina pozitivnih glasova, odnosno tri ili četiri „DA“ da bi prošao u sledeću fazu takmičenja. Audicije će gledaocima biti prikazane u pet veoma uzbudljivih epizoda koje ćemo gledati od marta na Prvoj TV u Srbiji i Crnoj Gori, televiziji RTL u Hrvatskoj, Sitel u Makedoniji, RTRS I RTVF u BiH.
Talenat, emocije, nova takmičarska pravila, teške odluke, suze, radost i još mnogo toga očekuje nas u drugoj sezoni najspektakularnijeg regionalnog pevačkog šou programa “X Factor Adra”!

Podaci:
· Studio u kojem se snima “X Factor Adria” ima 1800 kvadratnih metara
· 160 ljudi učestvuje u realizaciji projekta
· Šou se snima sa 13 kamera u sistemu
· Pored toga imamo još 9 EMG kamera
· Scenografija i vizuelni identitet šou-a se radi isključivo po licenci

Šta je poručio žiri:

Aleksandra Kovač: “Očekujem puno talentovanih ljudi, posebno se radujem mentorskoj ulozi i radu sa kanidatima. Veoma sam uzbuđena što ću biti deo žirija ove sezone!”

Željko Joksimović: “Moram da priznam da mi je drago što sam dobio poziv da ponovo budem u žiriju X Faktora. Jedan od razloga zašto sam prihvatio je činjenica da je projekat ove godine regionalni i da su žiriju osobe čiji rad veoma cenim. Radujem se što ću opet sretati talentovane mlade ljude jer mi se dopao rad sa njima. Trudiću se da im pomognem svojim savetima i iskustvom da se usavrše tokom svih faza takmičenja, a iznad svega bih voleo da pobednik ove sezone dobije onakvu priliku kakvu zaslužuje uzimajući u obzir prestiž ovog formata u svetu.”

Massimo Savić je rekao kako se nada da će ovo biti jedno lepo muzičko putovanje. “Mislim da je X Factor jedan od najvećih takmičenja i znatiželjan sam videti postoji li osoba koja ima ono nešto s čime će pleniti na bini. Drago mi je što smo svi u žiriju različiti, pa ćemo moći preneti širok spektar znanja na kandidate”.

Tonči Huljić otkrio je kakav će biti kao član žirija: “Neću biti strog nego tačno onakav kakav jesam i jedva čekam pronaći taj nebrušeni dijamant”.