Saopštenja

Željko Joksimović, Aleksandra Kovač, Tonči Huljić I Massimo Savić u žiriju X Factor Adria!

U prijatnoj atmosferi Diva Piano bara u Beogradu sinoć je predstavljen žiri najpopularnijeg pevačkog šou programa u regionu “X Factor Adria”! U ulozi sudija, ovog proleća u čak pet zemalja, gledaćemo regionalne zvezde: Željka Joksimovića, Aleksandru Kovač, Tončija Huljića I Massima Savića, dok će domaćini projekta biti popularni glumac iz Srbije Aleksandar Radojčić I iskusna Antonija Blaće iz Hrvatske! I ove godine, kao voditeljku u back stage-u, gledaćemo šarmantnu Snežanu Velkov iz Makedonije!
24.02.2015. - 12:34h

“Pozdravljam vas u ime celog tima koji će ove godine realizovati najveći muzički šou ikada viđen na ovim prostorima: produkcije Connect live Media i svih emitera Prve srpske televizije, RTL-a, Sitel televizije iz Makedonije, Prve TV Crna Gora, RTRS I RTVF. Pet zemalja regiona povezaće pesma, talenat i vrhunska zabava u najpopularnijem pevačkom formatu na svetu!” – rekla je Antonija Blaće, dok je njen kolega Aleksandar Radojčić naglasio: “Drago mi je što ću biti deo voditeljskog tima regionalnog projekta kakav je “X Factor Adria”. Ova uloga predstavlja veliki izazov u mojoj karijeri!”. Aleksandar je potom džentlmentski najavio I šarmantnu voditeljku iz Makedonije Snežanu Velkov koja je pozdravila sve prisutne i rekla: “Drago mi je što sam ponovo deo uticajnog brenda kakav je “X Faktor”, verujem da ćemo I ove godine biti najpopularniji šou u celom regionu! Jedva čekam da počnemo sa snimanjem I vidimo nov žiri u njihovoj zahtevnoj i ni malo lakoj ulozi.”

Voditeljki par je zatim predstavio četvročlani žiri koji pred sobom ima težak zadatak – da pronađe najbolje kandidate sa takozvanim “Faktorom X”!

I dok se jedan od najboljih muzički producenata i kompozitora celog regiona Tonči Huljić našalio rekavši da je on 'pevač amater', otkrio je kakav će biti kao član žirija: 'Neću biti strog nego tačno onakav kakav jesam i jedva čekam pronaći taj nebrušeni dijamant', otkrio je Tonči.

Umetnik posebnog senzibiliteta Massimo Savić je rekao kako se nada da će ovo biti jedno lepo muzičko putovanje. 'Mislim da je X Factor jedan od najvećih takmičenja i znatiželjan sam videti postoji li osoba koja ima ono nešto s čime će pleniti na bini. Drago mi je što smo svi u žiriju različiti, pa ćemo moći preneti širok spektar znanja na kandidate”, rekao je Massimo.

Aleksandra Kovač, proslavljena srpska kantautorka, nagrađivana kompozitorka filmske i primenjene muzike i magistarka nauke iz oblasti filmske kompozicije Edinburg univerziteta je izjavila: “Očekujem puno talentovanih ljudi, posebno se radujem mentorskoj ulozi i radu sa kanidatima. Veoma sam uzbuđena što ću biti deo žirija ove sezone!” Četvrti član žirija Željko Joksimović, nije mogao, iz opravdanih razloga, da prisustvuje konferenciji, ali je preneo pozdrave svim prisutnima.Da podsetimo, na predaudicije za X Factor Adria se ukupno prijavilo blizu 12000 kandidata iz celog regiona! Stručna komisija obišla je Skoplje, Podgoricu, Split, Zagreb, Sarajevo, Banjaluku, Novi Sad I Beograd, a kvalitet takmičara je prevazišao očekivanja produkcije.
Sledeća faza takmičenja su nastupi najboljih sa predaudicija pred četvoročlanim žirijem i publikom.