Saopštenja

X Factor: Održana prva XFA predaudicija u Makedoniji!

Počela potraga za novom muzičkom senzacijom celog regiona!
04.02.2015. - 17:00h

Druga sezona najpopularnijeg tv formata “X Faktor Adria” koji će se od proleća prikazivati u čak pet zemalja regiona i prvi put na tv Prvoj uveliko se sprema, a prva dvodnevna predaudicija održana je u Skoplju, gde je lokacija od čak pet bioskopa bila mala da primi sve zainteresovane kandidate!

Stotine devojaka, mladića, ali i onih starijih stripljivo su čekali red da pokažu svoj faktor X.
“Imam malu tremu, ali čuo sam da nije tako strašno. Iako imam 38 godina odlučio sam da se prijavim za ovaj šou, jer nikad nije kasno da se postane slavan! Video sam ovde i starije od mene!” – sa osmehom na licu kaže Marjan Trajkovski iz Ohrida koji se stručnoj komisiji predstavio pesmom “Ti si mi u krvi” Zdravka Čolića.

Da podsetimo, prvi deo procesa selekcije predstavljaju predaudicije: prvi sustret svih prijavljenih kandidata sa stručnom komisijom koju angažuje produkcija projekta. Kandidati koju prođu selekciju stručne komisije nastupaju u sledećoj fazi takmičenja.

Regionalna potraga za novom “X Factor Adria “ zvezdom je tek počela, pa organizatori pozivaju sve zainteresovane koji nisu stigli da se prijave, da direktno dođu na neku od predstojećih predaudicija. Sledeća stanica je Pogorica (4.2.2015.), Split (5.2.2015.), potom Zagreb (7-8.2.2015.), Banjaluka (9.2.2015), Sarajevo (10.2.2015.), Novi Sad (12.2.2015.), dok je za srpsku prestonicu predviđeno čak tri dana (13-15.2.2015.) tokom kojih će stručna komisija saslušati sve prijavljene kandidate, a potom i doneti odluku o tome ko od njih prolazi dalje i dobija priliku da svoje pevačke sposobnosti i tkz faktor “X” pokaže pred regionalnim uticajnim članovima žirija na audicijama koje slede u februaru.