Saopštenja

Antena Grupa daje podršku digitalnim preduzetnicima u Srbiji

Antena Grupa, vodeća medijska grupacija u Jugoistočnoj Evropi, postala je članica Saveza panevropskih medija sa još 7 vodećih medijskih grupa uključujući i ProSiebenSat.1 (Nemačka, Austrija, Švajcarska), Modern Times Group (Skandinavija i Srednjeistočna Evropa), Dogan TV (Turska), TF1 (Francuska), i TVN Group(Poljska). Glavni cilj Saveza biće da svojim medijskim resursima pomogne razvoj digitalnog preduzetništva u Evropi.
19.11.2014. - 13:58h

Okosnica delovanja Saveza biće da inovativnim preduzetnicima iz sfere digitalnog poslovanja omogući snažnu promociju i marketinški domet u zemljama gde članice Saveza imaju svoje medije i na taj način pomognu kompanijama da brže privuku potencijalne investitore i van granica njihovih matičnih tržišta. Akcenat će biti na preduzetničkim kompanijama koje su već prisutne na jednoj od teritorija članica Saveza i koje imaju planove za širenje na druga evropska tržišta.

„Ulaganje u digitalno poslovanje već nekoliko godina predstavlja glavni stub naše strategije razvoja i mi ćemo nastaviti da širimo operacije investirajući u nove digitalne resurse“, rekao je Teodor Kirijaku, izvršni direktor Antena Grupe. „Kroz partnerstvo sa drugim vodećim medijskim grupama, omogućićemo brži razvoj perspektivnih kompanija iz Srbije koje će tako moći da ponude servise na drugim tržištima u Evropi “.

Inicijativa podrške digitalnom poslovanju se podudara sa strateškom orijentacijom Antena Grupe da ulaže u digitalni sektor. Poslednja u nizu investicija Antena Grupe na srpskom tržištu je lansiranje digitalne medijske platforme VICE.com u parnerstvu sa VICE Media, dok je u planu otvaranje lokalnih redakcija ovog medija i u drugim zemljama regiona.