Saopštenja

Studenti Univerziteta u Beogradu na Foxu

Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) i Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, organizovali su danas susret studenata i diplomaca Univerziteta u Beogradu sa mendžmentom televizije Fox.
04.11.2009. - 10:29h

Poseta je sastavni deo programa „Saznajte iz prve ruke - susreti studenata i stranih investitora", a organizovana je kako bi se studentima i diplomcima Univerziteta u Beogradu omogućilo da u direktnom kontaktu sa top menadžerima najuspešnijih kompanija steknu nova znanja o funkcionisanju otvorenog tržišta i svetu savremenog poslovanja.

Fox televizija je jedna od najmlađih nacionalnih TV stanica koja je za samo dve godine postojanja uspela da se izbori za treću poziciju po gledanosti. Put koji je Fox televizija prešla nije bio jednostavan ali uz vrhunske tehničko i tehnološke kapacitete i sa timom iskusnih i kreativnih profesionalaca uspela je da se definiše kao prava porodična televizija na čijim frekvencijama svaka generacija pronalazi svoj omiljeni program.

Obraćajući se studentima, generalni direktor Fox televizije Den Bejts je rekao da da je veoma počastvovan činjenicom da Fox televizija beleži najbrži trend razvoja u Srbiji; "Počeli smo od sedmog mesta, među nacionalnim televizijama, sa praznog polja na kome nije bilo kadrova niti tehničkih mogućnosti za proizvodnju programa, a sada smo stigli do treće pozicije među konkurentskim stanicama. Idemo dalje...". On je izrazio svoje mišljenje da na svim poljima uvek treba težiti višem i da se treba hrabro suočavati sa izazovima jer je to jedini uslov ličnog i profesionalnog rasta i razvoja. „Ne plašite se onoga što vas čeka kada završite studije, budite otvoreni za sve mogućnosti i pozitivni, da biste znali ko ste, morate da uradite neke stvari" zaključio je Bejts.

Studenti su takođe imali priliku da od top menadžmenta i iskusnih novinara Fox televizije čuju mnoge korisne savete o razvoju karijere prvenstveno zasnovane na ličnom iskustvu ljudi koji danas u Fox-u rade na najodgovornijim pozicijama. Usledila su mnogobrojna pitanja i zanimljiva interaktivana diskusija nakon koje su studenti imali priliku da pogledaju studio, režiju i da se iz prve ruke upoznaju sa strukturom televizije.