Kompanija Kopernikus zida najmoderniji poslovni kompleks na prostoru bivšeg „Buvljaka“:

Beograd dobija velelepno izdanje nebodera „Kopernikus Tower“ koji će biti najviša građevina u zemlji

16.08.2019. - 16:05h
Kopernikus
Kopernikusfoto: Kopernikus promo

Kopernikus kompanija sa zadovoljstvom ističe da je na današnjoj licitaciji pobedila konkurenciju i kupila zemljište u Bloku 43 u Novom Beogradu na kojoj se trenutno nalazi otvoreni tržni centar „Buvljak“. Vrednost investicije iznosi 20 miliona evra, a na datoj parceli koja se prostire na površini od 2.05 hetkara, kompanija Kopernikus planira da izgradi najmoderniji i najveći poslovni kompleks ne samo u zemlji već i u čitavom regionu.

Sledeći viziju uspešne i društveno odgovorne kompanije, kao i pravac razvoja Beograda kao svetske metropole, Kopernikus će uložiti sredstva u izgradnju poslovnog objekta ukupne površine od preko 100.000 kvadratnih metara. Ovaj kompleks objediniće ne samo sve poslovne ogranke kompanije Kopernikus na jednom mestu, već će u svom sklopu imati i najmoderniji opremljen televizijski studijski prostor čija se gradnja planira za obe televizije – Prvu i O2.

Poslovni objekat biće svojevrsno delo arhitekture i dizajna. Ambiciozni građevinski planovi uskoro će doživeti svoju realizaciju, a prestonica će dobiti neboder „Kopernikus Tower“, najvišu zgradu koja će zadiviti i promeniti izgled celog novobeogradskog kvarta i grada.

O kompaniji:

„Kopernikus Corporation“ postoji već punih dvadeset godina i važi za jednu od najuglednijih i najuspešnijih kompanija u Srbiji. Jedna od glavnih komparativnih prednosti kompanije jeste širok portofio usluga u oblasti komunikacija, medija, nekretnina, ugostiteljstva i građevine. „Kopernikus Corporation“ zapošljava preko 1000 radnika i važi za jednu od najprofitabilnijih od samog osnivanja. Takođe, u svom sastavu broji preko 30 kablovskih kanala, radijskih – lokalnih i regionalnih stanica.