Saopštenja

Prva televizija najoštrije osuđuje brutalni verbalni napad lidera Dveri Boška Obradovića na novinarku Jovanu Jovančić

Povodom brutalnog verbalnog obračuna Boška Obradovića sa novinarkom Prve televizije Jovanom Jovančić i etiketiranja da je „SNS bot“, a koje se dogodilo danas ispred Skupštine grada Beograda pri pokušaju lidera Saveza za Srbiju (SzS) da uđu u zgradu, naša kuća najoštrije osuđuje nedolično i agresivno ponašanje lidera Dveri prema našoj novinarki.

04.04.2019. - 17:45h
Prva TV
Prva TVfoto: Prvatv

Jovana je postavila krajnje korektno pitanje Obradoviću da li je upad u zgradu način da se rešavaju stvari. Odgovor nije dobila već niz uvreda kroz sarkastičan i omalažavajući ton obraćanja lidera Dveri.

Novinari Prve televizije važe za vrhunske profesionalce, a objektivnost i rad po najvišim svetskim standarima zaštitni je znak naše kuće od samog osnivanja. Novinari Prve televizije cenjeni su i uvažavani od strane svih političkih i društvenih činilaca kako i zemlji tako i u regionu upravo zbog svog objektivnog stava.

Smatramo da svako ima pravo na svoje mišljenje, pa čak i da ne bude zadovoljan pitanjem novinara ali to ne daje nikome za pravo da ih vređa, ugrožava i etiketira po bilo kojoj osnovi. Današnje ponašanje lidera Dveri Boška Obradovića prema Jovani Jovančić upravo je odraz jednog zastrašujućeg agresivnog stava koji je vidno uznemirio našu novinarku ali i sve njene kolege.

Prva televizija neće tolerisati ovakvo neprihvatljivo ponašanje gospodina Boška Obradovića niti bilo kog drugog političkog aktera, nezavisno kojoj opciji pripada.

Smatramo da je ovo pritisak na slobodu novinarstva, ugrožavanje lične bezbednosti novinarke i napad na integritet naše medijske kuće koja se oduvek borila za zastupljenost i mišljenje svih strana u svojim brojnim programskim sadržajima.

Stoga ćemo povodom današnjeg incidenta, a pre svega u cilju sprečavanja sličnih situacija, uputiti i zvaničan dopis medijskim asocijacijama, uključujući i nevladine organizacije i institucije EU od kojih ćemo tražiti zaštitu naše kuće i svih zaposlenih.