Saopštenja

Nastavljena akcija „Podeli ljubav“: I ove nedelje zaposleni Prve dali krv

Pre samo nedelju dana zaposleni Prve srpske televizije, u sklopu akcije „Podeli ljubav“, davali su krv u transfuziološkom autobusu na Trgu republike. Danas je akcija dobrovoljnog davanja krvi nastavljena ispred zgrade Prve televizije, gde se parkirao autobus Zavoda za transfuziju, što je omogućilo da se još veći broj zaposlenih odluči na ovaj plemeniti čin.
22.08.2013. - 12:27h

Nema nestašice zaliha krvi, poručuju iz Instituta za transfuziju. Zbog godišnjih odmora na klinikama ima manje intervencija, ali bi to uskoro moglo da se promeni. Zato nije bilo na odmet da se rezerve još malo popune, a tome su svakako doprineli i zaposleni Prve.
U autobusu su za tili čas stvorili gužvu. Oni koji po prvi put daju krv bili su u početku malo i  uplašeni, ali su ubrzo shvatili da je čitav proces bezbolan i da je svaki strah neosnovan. Bilo je i redovnih davalaca, ali žene su ovog puta prednjačile: bile su i hrabrije i brojnije.

- Boje se i muškarci. Boje se i više, ali se ovde prave važni - našalila se koleginica Jelena Stepanović.

- Mislim da je to toliko malo, a toliko može mnogo da pomogne nekome ko je u nevolji - izjavila je Nataša Gavrić-Zekanović.

Tatjana Šoškić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije poručila je da su potrebne sve krvne grupe, ali da su najčešće deficitarne nulta negativna i A negativna.

Trenutno situacija nije alarmantna, ali dvodnevne zalihe krvi nisu razlog za opuštanje. Zato transfuzilozi apeluju na ljude da kad god mogu učine taj mali korak koji nekome može spasiti život.