Saopštenja

Treća humanitarna akcija “Podeli ljubav”: Zaposleni Prve TV daju krv

Svakog časa je nečiji život ugrožen, a samo jedna transfuzija krvi može biti presudna da se spase život. Zato su se zaposleni Prve srpske televizije odlučili da ponovo pokažu humanost na delu i da , u sklopu treće humanitarne akcije “Podeli ljubav” , dobrovoljno daju krv kako bi se bar malo popunile rezerve koje su često na alarmantnom minimumu.
12.08.2013. - 11:24h

Leto je uvek najkritičiniji period, a posebno mesec avgust kada je povećana potreba za transfuzijom krvi zbog frekventnijeg saobraćaja i većih broja nezgoda na putevima, tako da je svaka donacija dobrodošla. Zaposleni Prve će u danas, davati krv na punktu Instituta za transfuziju krvi na Trgu Republike u Beogradu. I vi se možete priključitii. Ako ne možete danas, to možete uradi već sutra!

Ako niste znali:

 - Davalac krvi može biti svaka zdrava osoba između18 i 65 godina kod koje se lekarskim pregledom i proverom krvne slike, odnosno hemoglobina utvrdi da davanje neće ugroziti njeno zdravlje niti osobe koja će tu krv primiti.

 - Posebna priprema za davanje krvi nije potrebna, kao ni poseban režim posle.

-  Svaka zdrava osoba ima rezervu krvi koja nije neophodna za normalno funkcionisanje, rad, učenje i ostale aktivnosti, te se davanjem krvi neće ugroziti zdravlje ili umanjiti sposobnost.