Saopštenja

Šou koji je osvojio ceo svet stiže u Srbiju! “Your face sounds familiar” od jeseni na Prvoj

Prva srpska televizija emitovaće od jeseni novi muzički šou “Your face sounds familiar” koji je apsolutni hit u svim zemljama u kojima se trenutno prikazuje. Ovaj šou emitovan je sa velikim uspehom i u Grčkoj na kanalu Antenna grupe, vodeće medijske grupacije u regionu u čijem sastavu se nalaze Prva srpska televizija, Prva TV u Crnoj Gori i Planet TV u Sloveniji.
03.07.2013. - 14:24h
Predstavnici medija iz Srbije imali su ekskluzivnu priliku da se upoznaju sa konceptom šoua i da prisustvuju superfinalnoj emisiji u Atini kao specijalni gosti Antenna grupe i uvere su u veliku popularnost šoua čija je završnica ostvarila neverovatan udeo u gledanosti od čak 51.8 odsto prema zvaničnim merenjima tamošnje agencije za istraživanje.

Sa velikim nestrpljenjem iščekuje se početak emisije na Prvoj, a produkcijske pripreme već su u toku. Šou je takmičarskog karaktera, a učesnici su poznate ličnosti koje će pokazati umeće imitiranja domaćih i svetskih zvezda iz sveta muzike. Takmičare ocenjuje žiri, publika i drugi takmičari (učesnici se takođe i međusobno ocenjuju).

Za razliku od većine programa ovog žanra, nema eliminacije učesnika već se sabiraju poeni iz emisije u emisiju na osnovu kojih se rangiraju od prvog do poslednjeg sve do polufinalne emsije. Šou je humanitarnog karaktera te će tako pobednik novac koji je prikupljen glasovima, dodeliti onima kojima su ta sredstva potrebna, a po svom ličnom izboru.

Pregovori sa potencijalnim učesnicima i žirijem su u toku, a možemo reći da će neki predstavljati veliko iznenađenje. U svakom slučaju, očekuje nas više nego zanimljiv šou koji će sigurno oduševiti publiku i osvojiti je upravo drugačijim sadržajem i onim na šta su već navikli kada je u pitanju Prva - vrhunskom produkcijom.


"Kvalitet i raznovrsnost programa su i dalje uporište naše šeme. Prva priprema vrelu jesen, osvežićemo program novim projektima i ponuditi nove formate kao što je "Your Face Sound Familiar", šou koji osvaja medijsko tržište širom sveta. Cilj nam da postavljamo sve više standarde kada je reč o tehničkim kapacitetima i novitetima te ćemo tako ponovo pomeriti granice u domenu zabavnog programa. Gledaoce ćemo obradovaćemo novim, hit emisijama koje do sada nisu viđene na ovom tržištu" rekao je Dragan Nenadović, direktor Prve povodom najave šoua "Your Face Sounds Familiar".


Menadžment Antenne za jugoistočnu Evropu takođe veruje da će šou ostvariti veliki uspeh u Srbiji. "Posvećujemo veliku pažnju specifičnostima svakog tržišta, lokalnog stanovništva i televizijske publike u regionu Jugoistočne Evrope gde Antenna Grupa ima operacije. Poštujemo različitosti gledališta i nastojimo da, pre svega kvalitetom programa, ispunimo očekivanja gledalaca, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori i Sloveniji. Kao što smo posvećeni svakom tržištu ponaosob, tako verujemo i u region kao celinu, njegovu perspektivu i dalji razvoj oličen u snažnom ljudskom potencijalu", generalni direktor Antenne za Jugoistočnu Evropu.


U tehničko-produkcijskom smislu, ovo je veoma zahtevan format koji će gledaoce oduševiti fantastičnim I neverovatnim transformacijama takmičara o kojima će brinuti čitav tim profesionalaca, počev od koreografa, stilista pa sve vrhunskih maskera i šminkera.

Šou je osvojio publiku širom sveta, emituje se u Kini, Rusiji, Ukrajini, Italiji, Turskoj, Grčkoj, Estoniji, a ove godine prikazivaće se u SAD, Velikoj Britaniji i Srbiji. Takmiči se 10 poznatih ličnosti, a žiri broji četiri člana.

U KRATKIM CRTAMA:
-Ovo je šou u kojem učestvuju poznati - VIP žiri I VIP takmičari
-Svi takmičari moraju da znaju da pevaju
-Svaki učesnik u svakoj epizodi mora da imitira drugu muzičku zvezdu, nema ponavljanja. Izazov postaje sve veći kada budu pevali na stranom jeziku, imitirali osobu drugog pola ili druge starosne grupe
-Peva se uživo
-Nema eliminacija. Takmičari učestvuju I u narednim epizodama
-Poeni se sabiraju svake nedelje na osnovu kojih se vrši rangiranje takmičara sve do polufinala
-Nastup takmičara ocenjuju:
 1. Žiri
 2. Publika
 3. Ostali takmičari