Imenovani generalni direktor Antena grupe za Jugoistočnu Evropu i direktor Prve srpske televizije

ANTENNA GRUPA postavila Pavela Stančeva za generalnog direktora Antene za Jugoistočnu Evropu, a Dragana Nenadovića za direktora Prve srpske televizije

ANTENNA GRUPA, vodeća evropska kompanija u oblasti medijskih investicija, objavila je danas da je imenovala Pavela Stančeva za generalnog direktora Antene za Jugoistočnu Evropu (ASEE). Ovo postavljenje je deo dugoročnog strateškog opredeljenja Grupe da nastavi sa investicijama I jačanjem liderske pozicije u regionu.
17.04.2013. - 11:32h

ASEE  pokriva medijske operacije u Srbiji, Crnoj Gori I Sloveniji sa ciljem da prepozna investicione mogućnosti i proširi uticaj Antene, kako geografski tako I kroz uvodjenje novih operacija u portfolio aktivnosti Grupe.

Pavel Stančev ima više od 20 godina medijske ekspertize na pozicijama generalnog direktora u vodećim internacionalnim medijskim kompanijama, dok je u menadžmentu ANTENNA Grupe već devet godina. Bio je zadužen za planiranje regionalne strategije Antene I direktno je učestvovao u uspešnom razvoju regionalnih operacija. Stančev je bio direktor Antenine telelvizije Nova u Bugarskoj koja je postala jedan od najgledanijih I najprofitabilnijih kanala u ovom delu Evrope. Trenutno je na poziciji generalnog direktora Planet TV, slovenačke televizije u vlasništvu ANTENNA GRUPE I Telekoma Slovenija I nastaviće da obavlja te dužnosti. Tokom više od dve decenije duge profesionalne karijere, radio je na mestu direktora za korporativni razvoj u Ringier AG, generalnog direktora HBO kanala u Rumuniji (Time Warner), generalnog direktora RTL kanala u Hrvatskoj i generalnog direktora Kanala D u Rumuniji. Diplomirao je žurnalistiku na École Superieure de Journalisme, u Parizu.

ANTENNA GRUPA je takođe postavila Dragana Nenadovića za direktora Prve Srpske Televizije. Sa nove pozicije, Nenadović će direktno odgovarati  generalnom direktoru Antene za Jugoistočnu Evropu.

Dragan Nenadović  ima više od 15 godina profesionalnog medijskog iskustva na televizijama poput BK TV, Fox TV and TV Prva. Imao je značajnu ulogu u izgradnji TV Prve kroz kreiranje inovativne i atraktivne programske šeme I vrhunske produkcije, što je rezultiralo rekordnim rastom gledanosti. Nakon što se Prva pozicionirala kao najjača medijska kuća u Srbiji za samo godinu dana, Nenadović je postavljen za glavnog urednika televizije. Njegova ekspertiza je pomogla da se Prva preuzme lidersku poziciju I u Crnoj Gori.

Komentarišući nova imenovanja, Teodor Kirijaku, vlasnik I generalni direktor ANTENNA Grupe, rekao je: "Veoma smo zadovoljni našim investicijama u Jugoistočnoj Evropi i Srbiji. Nastavićemo sa širenjem u regionu i uveren sam da ćemo, sa Pavelom koji će voditi operacije u Jugoistočnoj Evropi I sa Draganom na čelu TV PRVA, nastaviti da nižemo uspehe na srpskom tržištu. Takođe bih se zahvalio Dejanu Jociću za značajan doprinos u razvoju Prve I njenom pozicioniranju kao vodećeg TV kanala u Srbiji."

Želeo bih da zahvalim svom timu, Antena Grupi I Teodoru Kirijakuu na tri godine uspešne saradnje u Srbiji. Postigli smo velike stvari na koje sam ponosan.", izjavio je Dejan Jocić.

ANTENNA Grupa

ANTENNA Grupa osnovana je 1988. godine u Grčkoj I u privatnom je vlasništvu porodice Kirijaku. Grupa se razvila u međunarodnu grupaciju sa interesovanjima u oblastima Free TV, Pay TV, radija, muzike, izdavaštva, televizijske produkcije i digitalnih medija. Sedište Antenne se nalazi u Amsterdamu, dok Grupa posluje u Grčkoj, Kipru, Sloveniji, Albaniji, Srbiji, Crnoj Gori, Sjedinjenim američkim državama, Kanadi i Australiji. ANTENNA Grupa nastavlja sa širenjem aktivnosti, kako u geografskom smislu, tako i na planu uvodjenja novih medijskih segmenata u poslovanje kao što su tematski kanali i internet.

Avgusta 2000. godine, Antenna je kupila televiziju Nova u Bugarskoj za 3,6 miliona $. 2008. godine ova kuća je prodata Modern Times Grupi za 620 miliona EUR, što predstavlja jednu od najvećih  zarada ikada zabeleženih u medijskim transakcijama.

2010. godine Antenna je kupila televiziju Fox, free-to-air emitera od korporacije News. 2010. godine Televizija Fox je brendirana kao PRVA, da bi u narednih dvanaest meseci bila je na samom vrhu gledanosti u Srbiji povećavši svoj udeo sa 9 na 20 procenata.

TV Prva ima i lokalnu produkciju i međunarodne sadržaje. Takođe je lider u tehnološkim inovacijama jer predstavlja prvu srpsku mrežu u 16:9 formatu.

2011. godine Antenna je proširila svoje poslovanje i na Crnu Goru kupovinom Pro TV kanala/FM stanice i brendirala je kao PRVA. Stanica je startovala sa minimalnom gledanošću, a danas je drugi kanal po rejtinzima. Grupa je takođe osnovala i muzičku produkciju PRVA Records u Srbiji.

PRVA je trenutno najjača medijska kompanija u zemlji za prosečnim udelom TV publike od oko 20% u gledanosti.  Veliki rast gledanosti koji je usledio posle kupovine Antenna Grupe oslikava ekspertizu Grupe u oblasti uređivanja programa i menadžmenta, posebno sposobnost menadžmenta da sprovede brzu i efikasnu strategiju „obrta".

2013. godine Antenna je najavila zajedničko ulaganje sa Telekomom Slovenije u  poslovanje i razvoj Planet TV u Sloveniji.