Saopštenja

Zavirite kroz “Otvorena vrata”

Celokupna glumačka postavka, autori i producenti „Otvorenih vrata“ otvorili su za predstavnike medija vrata svog studija u kojem od 23. februara vredno snimanju nastavak ove kultne serije. Mnogobrojne novinare pozdravila je na početku Bojana Maljević, u ime produkcijske kuće Monte Royal Pictures, ističući da je veliko zadovoljstvo biti sa istom ekipom nakon toliko godina.
11.03.2013. - 09:33h

Ispred Prve srpske televizije obratila se direktora produkcije Zlata Kalić koja je i pre dvadeset godina imala čast da bude deo ovog vrhunskog tima: „Ovo je projekat koji je rađen u 20. veku za 21. vek.  Kada smo dobili predlog da da se radi ne rimejk, već ono što se kod nas radi prvi put, a to je nastavak serije, sa blagonaklonošću smo prihvatili da budemo deo tima. Ovo je samo još jedan korak napred u programskoj šemi Prve, u građenju kvalitetnog sadržaja i domaćeg serijskog programa.

Na duhovit način novinarima se obratila i  Vesna Trivalić, glumica koje smo se svi uželeli i koju ćemo uskoro ponovo gledati u ulozi Cakane. „Dobar dan, ja sam Katarina Anđelić, vajar, magistar, bivša žena....Dobro  došli u novi dom porodice Anđelić - Jakovljević. Ovakva porodica koja je pred vama, za nju je 20 godina kratko vreme da bi se bilo šta u njihovim odnosima promenilo ali je dovoljno dugačko da više ništa ne bude isto. Životna dob  u kojem se sada naša likovi nalaze dala je mogućnost novih tema gde će sve što treba i sve što je interesantno biti podložno kritici, na naš način.  Mi očekujemo dobru zabavu za gledaoce, a nama je već počela sa prvim danom snimanja".

Na pitanje novinara da li se nešto promenilo jer je dugo nije bilo u Beogradu, Vesna je odgovorila: „Ništa se nije mnogo promenilo, kao da smo imali pauzu od dvanaest dana, lepo mi je ovde sa ekipom, uživam. Međutim, zbog svega što se oko nas desilo, kao i zbog brojnih novina, pre svega novih likova, serijal će biti uzbudljiviji i bolji u svakom pogledu".

Sofija Jović i Anica Dobra takođe su istakle da su se rado prihvatile poziv Bojane Maljević za snimanje nastavka serije i da je zadovoljstvo sarađivati sa ovako vrhunskom ekipom. „Nisam nimalo razmišljala. Htela sam ponovo da vidim sve te ljude, pa je snimanje došlo kao odličan izgovor. Imala sam veliku tremu, jer u redu je da se kao devojčica - amaterka pojavite u takvoj seriji, a sasvim drugačije da se vratite među glučake veličine kao odrasla osobe bez većeg glumačkog iskustva",  želja da vidim sve njih je prevagnula."  kazala je Sofija koju pamtimo po ulozi pametnice Milice.

 

Novu muziku za seriju radi Vasil Hadžimanov, ali  će ostati stara najavna špica sa prepoznatljivom Bajaginom numerom koja je postala zaštitni znak emisije.

'Otvorena vrata' su započeta u ratno vreme, u Srbiji obeleženoj sankcijama, hiperinflacijom, uvođenjem demokratije, ubijanjem demokratije. Naizgled eskapistička, serija je jasno obeležila duh vremena, kroz humor čije se replike citiraju dan danas. Nove epizode serije imaju istu nameru - da obeleže duh novog vremena u kom nastaju, pričajući seriju netipičnih priča o našim posebnim junacima ali i o nama samima.

 

A šta nas očekuje u novim epizodama? Dragoslav je renovirao stan u kojem je živeo sam sa sinom Vojkanom, da bi namamio bivšu ženu Katarinu da se useli u taj novi, konceptualno-umetnički prostor, osmišljen samo za nju. Međutim, pored Katarine odmah se useljavaju i njen brat Bata sa kćerkom Anom, a potom i nekadašnji komšija Ugrinović. Tako da se stvari ne odvijaju kako je Dragoslav planirao... I tu počinje nastavak naše komedije... Vrata stana porodice i dalje će biti stalno otvorena i kroz njih će ulaziti komšije, prijatelji, prevaranti, udvarači, klijenti i usputni prolaznici - stvarajući od te kuće tranzicioni cirkus...

 

Uloge: Vesna Trivalić, Milan Gutović, Bogdan Diklić, Nikola Đuričko, Bojana Maljević, Zoran Cvijanović, Anica Dobra, Sofija Jović, Branimir Brstina, Vlasta Velisavljević, Milica Mihajlović, Dušanka Stojanović, Teodora Jelisavčić, Gordan Kičić, Ana Maljević, Milena Pavlović, Seka Sablić, Nađa Sekulić, Ljubomir Bandović , Ivan Zarić,...

Reditelj: Radivoje Andrić, Boban Skerlić, Miroslav Lekić

Scenario: Ivan Lalić, Milan Puzić, Boban Skerlić, Miroslav Lekić (koji su pisali i stari serijal), ali i novi autori: Minja Bogavac, Zlatan Fazlagić i dr. Dramaturg serije je Vladimir Andrić.

Ostali autori: DoP - Dušan Ivanović; scenograf - Nemanja Petrović; kostimograf - Boris Čakširan; montažeri Đorđe Marković i Dragan Stojkić; maska - Tina Šubic; muzika - Vasil Hadžimanov, osim najavnog songa - Bajaga.