Saopštenja

Tri nagrade za “Exploziv” na internacionalnom festivalu medija i reportaže “Interfer”

Emisija Exploziv Prve televizije na 17. Interferu, međunarodnom festivalu medija I reportaže u Apatinu, osvojila je 3 priznanja. U jakoj konkurenciji radova pristiglih iz regiona, Velike Britanije, Irana i Šri Lanke, reportaža "Makrena" (priča o majci srpskog vojnika Marinka Spasojević koji je život izgubio u Prvom svetskom ratu), autorke Bojane Ranković osvojila je 1. nagradu u kategoriji televizijske reportaže.
15.10.2012. - 11:43h

Priča o ljubavi Roma i Britanke "Branko i Fejt" dobila je priznanje za doprinos TV reportaži, a emisija Exploziv osvojila je nagradu za najbolju selekciju radova pristiglih na ovogodišnji festival.

Novinarka Bojana Ranković, primajući Zlatnu Niku, izjavila je da je ovo podstrek za dalju karijeru ali i velika obaveza da održi kvalitet, kao i da je ovo nagrada za čitav tim koji je radio na priči - čak tri snimatelja i dva montažera. Posebnu zahvalnost duguje glumcima iz akademskog pozorišta "Branko Krsmanović" Beograda.

Urednica emsije EXploziv Marija Prebeg, priznala je da je nagrada posle prve godine emitovanja bila iznenađenje, a da je nakon druge godine obaveza i obećala da će EXplozivne priče biti još bolje.