Saopštenja

Vlado Georgiev, Aleksandra Radović i Saša Milošević Mare žiri 2.sezone Prvog glasa Srbije

Nakon višemesečnih nagađanja i raznih spekulacija oko toga ko će ocenjivati kandidate u popularnom muzičkom šou programu „Prvi glas Srbije“, žiri je konačno u punom sastavu. Vlado Georgiev i Saša Milošević Mare sa nestrpljenjem iščekuju susret sa učesnicima koji će od jeseni boriti za titulu prvog glasa, a njima će se ove godine pridružiti renomirana pevačica pop muzike Aleksandra Radović!
07.06.2012. - 14:48h

S obzirom na veliki broj prijava, produkcija je imala veoma težak zadatak pred sobom, selekcija i obrada oko pet hiljada aplikacija, a u toku su najširi krugovi kastinga u celoj zemlji. Nakog toga, tročlani žiri će krenuti sa ispitivanjem i ocenjivanjem pevačkih sposobnosti mladih kandidata koji će pokušati da prođu u uži krug i tako dobiju šansu da rade sa iskusnim profesionalcima od kojih će svakako dobiti pregršt korisnih saveta za razvoj karijere.

Aleksandra Radović, dama sa jednim od najlepših vokala na domaćoj sceni već ima bogato iskustvo u radu sa mladim talentovanim pevačima u svojoj školi pevanja, a o debiju kao član žirija Prvog glasa Srbije kaže:
"Prvi glas Srbije je odlična prilika za sve one koji traže i čekaju svojih "5 minuta". Takođe je trenutno i jedini šou na ovim prostorima koji zaista daje šansu svima. Profitiraju svi koji su vanserijski talenti, ne samo pobednik, i to je ono što mi se posebno dopada". A da li će biti stroga Aleksandra kroz osmeh objašnjava: "Nemam nameru da glumim baba rogu, ja sam i u svojoj školi stroga, ali sam pravična. Svi koji su vredni i rade mogu da očekuju od mene samo najbolje".

O svojoj koleginici Leni Kovačević, Aleksandra ima samo reči hvale: "Lena i ja smo se upoznale pre par godina na jednom snimanju u Novom Sadu i tada je ostavila utisak na mene kao izuzetno topla i komunikativna osoba. Ona je izuzetno draga i fina devojka i specifičan vokal.

Vlado i Mare takođe sa nestrpljenjem iščekuju susret sa kanidatima:

"Radujem se novom početku drugog Prvog glasa i radu sa kandidatima. Kada kandidat uđe u studio, nikada ne znate da li će pevati dobro ili će se samo odlično zabaviti i to je taj trenutak neizvesnosti, koji je meni posebno interesantan i koji mi se dopada. Ovo je fenomenalan projekat, iza nas je jedna sjajna sezona i ozbiljan tim ljudi, tako da željno iščekujem početak nove i pozivam sve koji to još uvek nisu učinili, a smatraju da treba, da se prijave" izjavio je Barba.

„Nestrpljiv sam da počnemo sa radom jer kako smo čuli od produkcije, možemo da očekujemo još bolju sezonu. Jedva čekam da se sretnem sa tim mladim ljudima" rekao je Mare.

Mnogo je izazova pred žirijem. Očekuju ih zanimljivi, daroviti i ambiciozni mladi ljudi koji će dati sve od sebe i iskoristiti svojih pet minut kako bi zablistali na sceni i ostvarili svoje snove. Ko će se naći u crnoj rupi, a ko će proći strog ali pravičan sud Aleksandre, Vlada i Mareta saznaćemo od jeseni na Prvoj!

Biografija Aleksandre Radović:
Aleksandra je uporedo završila 3 odseka u srednjoj muzičkoj školi u Šapcu i Muzičku Akademiju u Novom Sadu. Tokom devedestih bila je jedan od najtraženijih pratećih vokala u Srbiji i Crnoj Gori, a njena solo karijera počinje 2000. kada nastupa samostalno na festivalu "Sunčane skale". Tri godine kasnije objavljuje prvi album i za svoj prvenac dobija odlične kritike, a brojne nagrade kreću da se nižu: debi album godine, pop otkriće godine, glas godine; Pop pevačica SCG; Najbolja ženska interpretacija i Pevačica godine po izboru kolega pevača. Svojim poslednjim albumom "Zar ptica" postala je dobitnica prestižne nagrade "Davorin Popovic" za najbolji pop album u regionu. Aleksandra je velikim delom autor kompozicija i tekstova na svojim albumima, a takođe komponuje i za druge. Vlasnica je mnogih hitova poput „Čuvam te", „Nisi moj", „Bivsi Dragi", „Zagrli me", „Kažeš svejedno", "U inat proslosti",„Kao u moru".