News Corporation prenosi osnivačka prava u Fox televiziji

Kompanija News Corporation je danas objavila da je sa kompanijom Antenna Group postigla dogovor o prenosu 49 procenata osnivačkih prava u Fox televiziji.
29.12.2009. - 10:46h

Fox televizija je počela da emituje program u aprilu 2007. godine i razvila se u treću najveću TV stanicu (sa nacionalnom frekvencijom) na izuzetno konkurentnom tržištu komercijalnih TV stanica u Srbiji.

Antenna Group je vodeća medijska grupacija sa sedištem u Atini, koja važi za jednu od vodećih TV mreža i produkcijskih kuća u Grčkoj, a posluje i u Severnoj Americi, Evropi i Australiji.

Promena osnivačkih prava, za koju je postupak izdavanja dozvola od strane regulatornih tela u toku, deo je poslovne strategije kompanije News Corporation da se fokusira na razvoj osnovne delatnosti i poslovanja na prioritetnim tržištima. Uslovi transfera nisu objavljeni.

''Želeli bismo da se zahvalimo gospodinu Denu Bejtsu, generalnom direktoru Fox televizije i sjajnom timu mladih profesionalaca u Srbiji koji su pomogli da se ova stanica razvije. Uradili su odličan posao u pogledu pozicioniranja Fox televizije i ja sam siguran da će ova TV stanica nastaviti da se razvija pod vođstvom Antenna Groupa'', izjavio je povodom prenosa osnivačkih prava u Fox televiziji Geri Dejvi, generalni direktor News Corp Stations Europe.