Saopštenja

Emisija „Dosije“ ponovo na najprestižnijim festivalima televizije i filma u Monte Karlu i Moskvi

Još jedna epizoda popularnog dokumentarnog serijala „Dosije“ nominovana je za nagradu na čak dva prestižna televizijska festivala koji će se održati ove godine u Monte Karlu i Moskvi!
26.04.2012. - 11:08h
Epizoda „U mreži", koja je potresla i izazvala velika pažnju domaće javnosti, ušla je u samo finale francuske manifestacije „Festival de Television" u kategoriji informativno-dokumentarnog programa i tako se našla u najužem izboru, u izuzetno oštroj konkurenciji, sa dokumentarnim emisijama najvećih televizija poput CNN, RAI, Al Jazerra i Sky News.

Festival u Monte Karlu osnovan je davne 1961. godine i ubrzo je dobio međunarodni karakter, mnoge svetske zvezde našle su se u ulozi žirija dajući tako dodatni značaj celoj manifestaciji. Pokrovitelj ovog izbora za najbolji televizijski program je princ Albert od Monaka, a festival će se ove godine održati u periodu od 10. do 14. juna. Autor „Dosijea" Mašan Lekić ponosan je na još jedan međunarodni uspeh svog tima i Prve srpske televizije:
„Izuzetno sam počastvovan ovom nominacijom, zaista je veliki uspeh naći se rame uz rame sa najvecim televizijama na Festivalu svetskog renomea. Nakon prošlogodišnje nagrade na Moskovskom filmskom i televizijskom festivalu, priznanja su nastavila da se nižu tako da ceo tim koji je uključen u realizaciju Dosijea ima još veći motiv i želju da na pravi način predstavi svoju televiziju. Naši standardi su zaista vrhunski, vredno pripremamo novu sezonu tako da je ovo zaista pravi podstrek i vetar u leđa" - rekao je Lekić.

Nominovana epizoda „U mreži" je priča o surovoj strani društvenih mreža u koju smo upleteni svesno ili ne. U opasnoj igri sa emocijama jedan osamnaestogodišnji mladić, u nadi da će pronaći devojku, postao žrtva opasnih otmičara. Kontakt sa mladom devojkom koju upoznaje u virtuelnom svetu, odvešće ga duboko u crnu rupu iz koje je zahvaljujući prisebnosti, hrabrosti I velikoj sreći, uspeo da izađe. Svi korisnici društvenih mreža uvideli su kroz ovu strašnu I potresnu priču, jednu novu dimenziju naizgled bezazlene zabave koja veoma lako može bilo koga od nas da uvuče u mrežu strašnih umova I zločinaca....

Nova sezona „Dosije" se uveliko priprema i planirana je za jesen ove godine.