Saopštenja

Za decu obolelu od Batenove bolesti

Finalisti Prvog glasa Srbije učestvovali na humanitarnom koncertu

Finalisti Prvog glasa Srbije učestvovali su sinoć na humanitarnom koncertu u Novom Sadu koji je organizovao proslavljeni košarkaš Darko Miličić za decu obolele od Batenove bolesti.
28.11.2011. - 14:20h
U punoj hali Spensa, učesnici Prvog glasa nastupili su zajedničkom pesmom „Molitva" i uzburkali emocije četiri hiljade Novosađana koji su ih pozdravili gromoglasnim aplauzom. Potom su usledile pojedinačne numere. Darija, Filip, Aleksandra, Nevena, Igor, Davor i Ana pevali su od srca za mališane, a ovo je ujedno bio i njihov prvi nastup van takmičarske scene. Publika je svakog ispratila sa bine velikim aplauzom, a najjači je bio za sugrađanku Anu Perišić koja je dan ranije završila svoje učešće u popularnom muzičkom šouu. Na kraju nastupa, publika je još jednom pozvala sve učesnike na binu.

Finalistima je posebno bilo drago što je prvo pojavljivanje pred mnogobrojnim posetiocima imalo i plement cilj, da se skupi novac za mališane koji su oboleli od ove teške bolesti. „Pesma je lek za sve, trebalo bi zato više da je bude" rekli su takmičari i dodali da su se sa velikim zadovoljstvom odazvali pozivu organizatora. „Najvažnije da je da u trenucima teške bitke koju vode i roditelja i deca, pokažemo da nisu sami i da imaju prijatelje na koje mogu da računaju" zaključili su kandidati. Veče prepuno emocija proteklo je i u fotografisanju sa mališanima kao i brojnim fanovima koji su strpljivo čekali svoje favorite ispred hale Spensa.

Pored takmičara Prvog glasa Srbije, među izvođačima su bili bend Apsolutno romantično, Frajle, duvački orkestar "Barka", izvođači Granda, Dejan Matić i Garavi Sokak. Prema rečima organizatora, do početka koncerta prodato je oko 3.300 karata, a suma od oko tri miliona dinara biće upućena Udruženju "Život" koje će ga upotrebiti za tretmane lečenja četiri deteta koja boluju od Batenove bolesti u Kini.