Saopštenja

Explozivu dve nagrade na INTERFER-u

Ono što pokazuju podaci o gledanosti u prethodnih godinu dana, da je emisija Exploziv jedna od najgledanijih i najkvalitetnijih u Srbiji, potvrdile su i kolege novinari. Popularna emisija Prve televizije, nagrađena je na 16. INTERFER-u, internacionalnom festivalu reportaže u Apatinu. Exploziv je nagrađen za najbolju produkciju u kategoriji TV reportaže, a urednica ove emisije Marija Prebeg kaže da je to nagrada za ceo tim.
24.10.2011. - 13:35h

-Bez timskog rada i velikog entuzijazma ne bismo danas bili tu gde jesmo, niti bi emisija svakog dana bila među najgledanijima u Srbiji. Ovo je nagrada za ceo tim Exploziva, za sve novinare, snimatelje i montažere - kaže Prebeg.

Pored ovog kolektivnog priznanja, Exploziv je bio među pobednicima i u pojedinačnoj konkurenciji. Novinarka Exploziva Nataša Krsmanović ovenčana je srebrnim priznanjem za televizijsku reportažu „Verem - devojačka bolest", koja je donela priču o narodnom verovanju u neizlečivu bolest verem, od koje su umirale ostavljene devojke u selu Rača, nedaleko od Bajine Bašte.

-Baš zato što je reč o priči sa sela i što su sagovornici obični ljudi, ova nagrada mi je još draža - kaže Nataša Krsmanović.
Ističemo da je u konkurenciji bilo 260 reportaža iz Srbije i sveta, a među 15 najboljih našla se još jedna reportaža Exploziva - „Lepi Steva", autorke Jovane Đurović.