Saopštenja

Odgovor Prve televizije na sramno saopštenje Ministarstva prosvete povodom nasilja u Osnovnoj školi “Rade Končar” u Zemunu

Ministarstvo prosvete izdalo je sramno saopštenje nakon što je Prva televizija pomogla da se reši problem osnovca koji je u školi trpeo nasilje vršnjaka. Osnovac i njegova majka, kao i direktorka škole govorili su u programu Prve o nasilju koje je dečak trpeo, a Ministarstvo je ovaj čin protumačilo kao “neprofesionalno i neetičko ponašanje uredništva i novinara koji zloupotrebljavaju situaciju”.
26.09.2018. - 17:30h

Pasivno delovanje školskih institucija je nedopustivo. Pravljenje od žrtve zločinca, upravo te institucije deklariše kao najgore zločince. Ministarstvu prosvete bi bilo bolje da je utrošeno vreme za pisanje ovog skandaloznog saopštenja iskoristilo za odgovor roditeljima koji svakodnevno mole za pomoć svojoj deci.

Javnost mora da sazna za ovakve događaje, i svi zajedno treba da učinimo sve što možemo kako bismo sprečili ovakav vid nasilja. Prva televizija poziva roditelje da i dalje obaveštavaju medije o nasilju koje se svakodnevno dešava u školama u Srbiji. Prva televizija će se truditi da uvek otkriva i govori o tome čemu su izložena naša deca, naročito ako izostaje reakcija nadležnih.