Saopštenja

Srbija uz Prvu i Noleta!

Prva srpska televizija je i tokom celog jučerašnjeg dana bila ubedljivo najgledanija nacionalna televizija.
13.09.2011. - 16:30h

Finalni meč na US Openu Đoković - Nadal bio je apsolutni izbor gledalaca sa ostvarenim učešćem u gledanosti od 48.7 odsto u ciljnoj grupi 18-50 godina starosti. Bez obzira na kasno vreme početka I dužinu trajanja meča, prenos vrhunske teniske igre pratilo je preko dva miliona ljudi.

Na drugoj poziciji najgledanijih emisija svih nacionalnih televizija našla se specijalna emisija posvećena finalnom meču "Prvi na Prvoj" sa ostvarenih 32 odsto, a odmah iza nje I serija "Kad lišće pada" sa 30 odsto udela u gledanosti u datoj ciljnog grupi.

Program Prve emitovan u ponedeljak, 12. septembra, dominirao je u svim ciljnim grupama. Tako je Prva imala 29.5% odsto udela u gledanosti, dok su iza RTS (17.6%) I Pink (12.7%).

Ubedljiva prednost u gledanosti naročito se ogledala u terminu od 20 do 02h u okviru kojeg je Prva ostvarila je 41.7 odsto udela u gledanosti što je više od  svih ostalih televizija sa nacionalnom frekvencijom zajedno (RTS 11.4%, Pink 10.2%, B92 7.6%, RTS2 4.8%, Avala 3.1% I Happy 1.3%). Ovo su rezultati merenja gledanosti agencije AGB Nielsen.

Od deset najgledanijih emisija na svim nacionalnim televizijama, čak šest je emitovano na Prvoj srpskoj televiziji. Tako se se u vrhu gledanosti tokom jučerašnjeg dana našle su Vesti Prve, serija "Zabranjeno voće", "Exploziv", I  "Exkluziv". 

Zahvaljujemo se gledaocima na ukazanom poverenju!