Saopštenja

Kroz scenski spektakl, muzičke numere i vrhunske vizuelne efekte predstavljen bogat programski sadržaj Prve srpske televizije

PRVA oštro krenula u novu sezonu!

Najbolji TV program zaslužuje i najbolju prezentaciju. Prva srpska televizija je i ove godine otišla dalje od ostalih, iskoračila iz klišea predstavljajući svoju programsku šemu kao originalni scenski spektakl na daskama koje život znače. Šou prezentacija u jedinstvenoj scenografiji odigrala se na sceni otmenog zdanja pozorišta „Madlenianum“ pred brojnim uvaženim gostima, prijateljima i partnerima Prve.
01.09.2011. - 12:22h
Na samom početku publici se obratio generalni direktor Prve Dejan Jocić koji je istakao: „Prva je za manje od godinu dana postala vodeća komercijalna televizija u Srbiji. Mnogi to nisu očekivali, mi smo verovali ali ne ovako brzo. Uspeh je rezultat rada odličnog tima, koji vredi kao i sedmica na Lotou koja je izvučena. Naravno, uspeh ne bi bio moguć bez naših gledalaca i klijenata. Našu šansu videli smo u pružanju vrhunskog programa i uvođenju najviših standarda u svakom segmentu programa. Zabavni program čini okosnicu našeg programa, Prva priprema još jači filmski i serijski program sa akcentom na srpske filmove i serije. Ali otvaramo i nove žanrove u informativnom sektoru, uvodimo nekoliko novih emisija koje će po koncepciji, stilu i novinarskom pristupu u potpunosti odskočiti od onog što smo do sada gledali na drugim kanalima. Biće objektivno i oštro". Jocić je najavio "Jutarnji program" koji će se po njegovim rečima razlikovati od ostalih na drugim televizijama. " To će biti rad domaćeg i internacionalnog tima, nešto što do sada nije viđeno na našim televizijama", nagovestio je prvi čovek Prve srpske televizije.

O uspehu Prve govorila je Marija Karan, direktorka Prodaje koja je rekla da smo dokazali da na srpskom medijskom nebu postoji mesto za novu televiziju sa svežim programom ako postoje ideja i vizija. Ona je istakla da je Prva apsolutna dominirala u prime time-u u 2011. godini sa zabeleženim rastom od čak 59 odsto.

Usledio je pravi spektakl koji je i ove godine vodio Ivan Ivanović. Popularni voditelj proveo je publiku kroz stare i nove projekte Prve, dok su na scenu izlazila dobro znana, ali i nova lica naše kuće. Prvi na startu bio je Milan Kalinić, najavljen kao čovek u svilenim gaćicama, koji je atraktivnom numerom "I need a hero" sa igračicama najavio svoj novi šou „IZAĐI NA CRTU", a potom je izveo dobrovoljca koji je imao hrabrosti da sa njim odmeri snagu. Zadatak ih je odveo izvan „Madlenianuma", a uz povremena uključenja publika je ispratila prvi javni dvoboj Kalinića i njegovog izazivača - penjanje uz Gardoš kulu. Takmičenje je prenosio Andrija Milošević koji će u novoj sezoni Prve imati dvostruku voditeljsku ulogu - "Survivor"iI "Prvi glas Srbije" koji će voditi zajedno sa Marijom Kilibardom.

Projektima koji su prošle sezone osvojili gledaoce, a prate realne situacije i životne priče („RADNA AKCIJA", „DOMAĆINE, OŽENI SE", „DOĐI NA VEČERU", „PAKLENA KUHINJA") od jeseni će se pridružiti i novi formati „MOJE NOVO JA", emisija koja transformacijom fizičkog izgleda vraća poljuljano samopouzdanje očajnim ljudima i, „FINANSIJSKI KONSULTANT" , koji će nas uputiti u tajne racionalnog trošenja novca, upravljanja i projektovanja porodičnog budžeta.

Prva planira značajno ojačavanje Informativnog programa, smatrajući da je upravo ovaj segment ključan za kredibilitet televizije. Uz popularne formate „ EXPLOZIV", „EXKLUZIV", „GALILEO", „ŽARIŠTE", „DOSIJE", na frekvencijama Prve startuje „PIRAMIDA" koju će u novom, savremenom ambijentu voditi Ljiljana Nestorović, dok će se priznati novinar, glavni i odgovorni urednik „Politike" Dragan Bujošević u svojoj emisiji sa gostima analizirati aktuelna dešavanja. Bujošević je istakao da će njegovi gosti biti oni koji kreiraju javno mnjenje, glavni i odgovorni urednici, a sve sa ciljem da se iz različitih uglova sagledaju sva važna dešavanja oko nas.

„VESTI" Prve dobijaju i nove, dodatne termine. Pored sadašnjih termina u 13.15h i 19h, o događajima u zemlji i svetu gledaoci će moći da se informišu u ranim jutarnjim satima u sklopu sasvim originalnog koncepta "JUTARNJEG PROGRAMA", kao i u kasnim večernjim satima.

Direktor programa Prve Dragan Nenadović najavio je preko 900 sati najboljeg inostranog filmskog programa i vrhunski serijski domaćí program. On je istakao da je Prva krenula u akciju i da nema zaustavljanja.

Akcenat u novoj programskoj šemi je na srpskim filmovima i serijama. Prva je spremila niz TV premijera, filmove „BELI LAVOVI", „ŠIŠANJE" i apsolutnu premijeru domaćeg filma „VIR". Poseban ekskluzivitet je jedan od filmova koji tek dolazi, u režiji Srđana Dragojevića - film „PARADA". Ovo je najveći kooprodukcijski projekat koji će doživeti svetsku premijeru upravo na Prvoj!

Domaći serijski program donosi pravu razonodu i zabavu, „PEVAJ BRATE" I „ŽENE SA DEDINJA" su dugoočekivane, humoristične priče domaće svakodnevnice!

Ono što će svakako obradovati ljubitelje inostranog serijskog programa na Prvoj jeste istorijski spektakl - serija „SULEJMAN VELIČANSTVENI" koja već vlada televizijama u preko osam zemalja. Priča o sultanu jedna je od najskupljih serija ikada snimljenih u Turskoj, a glavni glumac je Halit Ergenč, nama dobro poznat kao Onur iz "1001 noći". Prva je gledaocima pripremila još sedam vrhunskih serija u ovom segmentu.

Gledaoce Prve očekuje i najbolji zabavni program. Uskoro počinje muzički spektakl „PRVI GLAS SRBIJE", sa žirijem u sastavu Lena Kovačević, Saša Milošević Mare i Vlado Georgiev. Voditelji ovog svojevrsnog šoua, Marija Kilibarda i Andrija Milošević pokušali su na sceni da impresioniraju žiri svojim glasovnim mogućnostima ali im je žiri dao najniže ocene uz savet da se ipak pridržavaju onogo u čemu su najbolji, ulozi voditelja.

Dobre zabave na Prvoj nikad dosta te je tako najavljen i novi ciklus popularne emisije "SRPSKI TOP MODEL", najekstremnijeg rijalitija „VIP SURVIVOR", a u novu sezonu ulaze sa pokrićem raspričane "ŽENE" i najprovokativniji šou u Srbiji "VEČE SA IVANOM IVANOVIĆEM" .

U novoj sezoni Prva će i dalje prenositi vrhunske sportske događaje. Utakmice kluba Crvena zvezda i finalne mečeve svetskog teniskog asa Novaka Đokovića na US OPEN-u. A posebno iznenađenje bila je nagradna igra za prisutne goste - Aleksandra Obradović, izvukla je srećnog dobitnika koji će sa Prvom putovati na ovaj prestižni turnir!

Gosti Prve uživali su u živom nastupu Lene Kovačević, dok je Vlado Georgiev upriličio za kraj mini koncert tokom kojeg su prisutne sa bine pozdravila TV lica Prve.

Predstavljanju šeme prisustvovao je veliki broj poznatih lica Srđan Šaper, Jelena Krstović, Milica Marković, Srđan Dragojević, Nikola Kojo, Lena Bogdanović, Marko Živić, Goran Stamenković, Nenad Okanović, Nenad Radosavljević, Ivana Stanković kao i brojni saradnici i prijatelji kuće.