Saradnja Antena Grupe i ITV Studios Global Entertainment

Potpisan ugovor između jedne od najvećih svetskih kuća ITV Studios Global Entertainment i Antena Grupe za u oblasti produkcije različitih formata za teritoriju Grčke i Srbije.
26.06.2017. - 17:33h
foto: promo

Uspešna produkcijska kuća ITV Studios Global Entertainment (ITVS GE) i vodeća međunarodna medijska kompanija Antena Grupa potpisale su ugovor o saradnji u oblasti produkcije različitih formata za teritoriju Grčke i Srbije.

Prema uslovima višegodišnjeg ugovora, Antenine izvršne produkcijske kompanije biće ekskluzivni partneri kompaniji ITVS GE za različite igrane, serijske i rijaliti formate u Grčkoj i Srbiji.

Prva produkcija obuhvaćena ovim ugovorom je zabavna emisija „Saturday Night Takeaway“, producirana za vodeći Antenin kanal - Ant1 u Grčkoj, i trebalo bi da se emituje ove jeseni.

Majk Bil, generalni direktor nordijske i globalne kreativne mreže u ITV kompaniji, je ovim povodom izjavio: “Veoma smo uzbuđeni što smo potpisali ovaj ugovor sa Antena Grupom jer ćemo moći još više da razvijamo posao kroz našu saradnju. Od kompanijskog tima koji radi sa Antena Grupom na pronalaženju najboljih formata za ova područja, preko mog tima koji će im osigurati podršku u produkciji, radujemo se da vidimo još više toga u našoj ponudi na ovom tržištu, počevši naravno od „Saturday Night Takeaway“ koji je na programu na jesen ove godine.”

Generalni direktor Antena Grupe Pit Smit je ovim povodom izjavio: „Lokalna produkcija iz centralne, istočne i južne Evrope dobija sve veće priznanje koje zaslužuje i ovaj region brzo postaje fokus globalnim kompanijama koje traže visoko kreativni i obučeni produkcijski tim“.

„ITV Studio Global Entertainment je savršen partner za Antena grupu jer mi stalno težimo rastu našeg različitog i uspešnog produkcijskog portfolija u čitavom regionu kao i ekspanziji na nova tržišta. Radujemo se saradnji sa timom ove kompanije na našoj prvoj zajedničkoj adaptaciji formata „Saturday Night Takeaway“ i budućoj kooperaciji kroz dugoročno partnerstvo“.

Formati kompanije „ITV Studio Global Entertainment“ koji su ostvarili uspeh na tržištu Srbije su „Potera“ i „Dođi na večeru“ koji se takođe emituju i u Grčkoj.

foto: prva tv

O Antena Grupi

Antena grupa je vodeća globalna medijska kompanija koja posluje sa portfolijom medijskih sadržaja preko raznih tehnoloških platformi, uključujući vodeće komercijalne distributere, besplatne, tematske kanale, digitalne medije i audio-vizuelne produkcije u celom svetu uključujući ANT1 u Grčkoj, Prvu televiziju I B92 u Srbiji. Kroz kompanijske kanale, Grupa takođe proizvodi I distribuira čitav spektar gledanog I veoma popularnog igranog, serijskog I rijaliti programa. Jedan od takvih sadržaja na programu Antene je I emisija “Zvezda u usponu” koja je oborila sve rekorde gledanosti i ostvarila najveći broj preuzimanja aplikacije za jedan novi šou program. Antena Grupa ostvarila je veliki uspeh I sa serijom “Brusko” čija prava emitovanja su prodata u više od 40 zemalja širom sveta.

Već dve decenije grupa ima vodeću poziciju u svojoj oblasti, neprestano šireći aktivnosti i uspešno primenjujući nove ambiciozne projekte u široj oblasti komunikacija. Antena Grupa posluje širom Evrope, Severne Amerike i Australije.

O ITVS EG

„ITV Studio Global Entertainment“ je jedna od vodećih međunarodnih kompanija u oblasti TV distribucije, zabave, izdavaštva i licencnog poslovanja. Kompanija distribuira popularne sadržaje svih žanrova kako iz sopstvene produkcije tako i one koje ostvaruje kroz saradnju sa vodećim producentima širom sveta. Imaju kancelarije u Londonu, Hong Kongu, Los Anđelesu i Sidneju.