WEB TV specijali

Institut - Ponedeljak, 78. epizoda - Sofija piše pismo Hovanskom: Spremna sam za udaju

Asja velikom knezu donosi pismo u kojem otac Mirjam upozorava da su Turci planirali da ubiju engleskog diplomatu. Na ovaj način oni će prisiliti Englesku da uđe u rat protiv Rusije na strani Osmanske imperije. Veliki knez poručuje tajnim agentima da odmah dovedu Ahmeta i Jusufa u dvorac.
17.10.2016. - 13:04h

Nina se pojavljuje na Institutu i govori da se Voroncov brzo oporavlja i da nema potrebe da devojke i dalje dežuraju pored njega. Ona nagoveštava Sofiji da je od ovog trenutka njeno prisustvo u njihovoj kući neprimereno. Posle Ninine posete, Sofija piše pismo Hovanskom i pristaje da se uda za njega i otputuje sa njim.

Ahmet i Jusuf posećuju Rifata u zatvoru i donose odluku da ubiju Voroncova. Oni u kočiji pored kuće Voroncova čekaju Mustafu, koji je trebalo to da uradi. Međutim, umesto Mustafe, u kočiju upada policija koju je poslao veliki knez. Policija dovodi Turke u dvorac.

Šestakov okrivljuje Turke za ubistvo vikonta. Policija obilazi kuću u kojoj su odseli Ahmet i Jusuf i nalaze dokaze.

U dvorcu se vode pregovori. Turci su uznemireni zbog postavljenih uslova za rešavanje situacije mirnim putem. Knez izvlači svoj kec iz rukava, pismo Adil – paše.