WEB TV specijali

Institut - Nedelja, 77. epizoda - Grof se budi

Grof Voroncov izlazi iz kome. Doktor i Sofija su bili prisutni kada je grof otvorio oči i izgovorio prve reči nakon dugog sna. Sofija je srećna. Doktor žuri da o ovom čudu izvesti Sklifosovskog.
16.10.2016. - 12:49h

Nina, koja je umalo ubila muža, kaje se zbog toga što je uradila i moli se Bogu.

Markina hapse zbog sumnje da je ubio vikonta de Gramona. Sokolova traži od Hovanskog da odmah izvuče Markina iz zatvora. Hovanski joj obećava da će to uraditi, ali umesto toga, beži iz Moskve jer se plaši da su Markina uhapsili zbog napada na Sofiju.

Policajac pokazuje Markinu mač da bi prepoznao da li je tim mačem ubijen vikont. Markin se kune da to oružje vidi prvi put u životu.

Voroncov saznaje da pisamce koje je napisao pred smrt još uvek nije pročitano. On govori Sofiji da se misteriozni dokument nalazi u sanduku Mirjam. Sofija i devojke u sanduku otkrivaju lažno dno i nalaze dokument. Mirjam prevodi pismo sa turskog. U pismu je data naredba da se ubije engleski diplomata.

Pismo je trebalo da bude povod za rat između Engleske i Rusije.

Asja gori od želje da ovu novost saopšti velikom knezu. Međutim, gospođica Štolc ne pušta devojke iz Instituta i odlaže „spasenje Rusije“ do jutra.