WEB TV specijali

Institut - Četvrtak, 74. epizoda - Vikont ne sme odati tajnu Hovanskog

Asja Černevska dežura pored postelje Voroncova i odlučuje da mu poveri svoja osećanja prema velikom knezu.
13.10.2016. - 15:51h

Žuli i Nina su zadržale Asju kada se spremala da ode i pozvale je na čaj. U razgovoru sa Asjom, devojke saznaju da Đovani svo svoje slobodno vreme troši na časove sa Lizom Šeremetjevom. One ubeđuju Asju da su svi muškarci razvratnici i preljubnici, pa čak i sam veliki knez. Posle Asjinog odlaska, Nina i Žuli pokušavaju da smisle kako da se osvete Đovaniju. One nameravaju da prošire glasine da on hoće da obeščasti Lizu Šeremetjevu. Žuli ih moli da njeno učešće u svemu tome ostane tajna, pošto se plaši osvete kneginje Altufjeve. Nina joj obećava da će joj ispuniti želju.

Za to vreme, kneginja Altufjeva i Đovani imaju čas plesa. Ona učitelju stavlja do znanja da nije ravnodušna prema njemu i otvoreno pokušava da ga odvuče u krevet. Đovani je u neprijatnoj poziciji, ali ga neočekivani povratak Žuli spašava.

Markin u ime Hovanskog predlaže vikontu poveću sumu da ne bi otkrio šta zna o testamentu starog kneza. Vikont nije spreman na takav obrt i moli Markina da mu da jedan dan da razmisli o ponudi.